Margôt Bierens en Anneke IJzerman

Van zaterdag 3 augustus tot en met zaterdag 10 augustus exposeren in ’t Kerkje van Waterlandkerkje Margôt Bierens en Anneke IJzerman.

Margôt Bierens, geboren te Sluis (St. Anna ter Muiden)

In den Haag volgde ze bij verschillende kunstenaars les, momenteel vervolledigt ze haar opleiding aan de kunstacademie te Knokke. Ze hoopt deze volgend jaar succesvol af te ronden.

Eerder was Margôt balletlerares en daar legde zij het fundament voor haar nieuwe passie: het schilderen. Daar waar zij eerder haar creativiteit en emotie in dans en beweging vertaalde, brengt zij nu de schoonheid en emotie die de natuur bij haar oproept met penseel en verf op het doek tot uitdrukking.

Na een rondtrekken door verschillende landen, keerde ze in 2007 terug naar haar geliefde Zeeuws-Vlaanderen. In haar atelier in Hoek vindt men haar bijna dagelijks. Margôt wil haar begeestering en enthousiasme voor de kunst graag met andere gelijkgestemden delen. Daarom geeft ze les aan artistieke beginners en gevorderden.

Margôt werkt voornamelijk met acryl, zowel figuratief/abstract als gemengde technieken. Reeds talrijke tentoonstellingen (in binnen- en buitenland o.a. Montana USA) staan op haar naam.

Kunstwerk Han Koster

Anneke IJzerman geboren in Voorburg.

Al van jongs af aan is zij bezig met het bedenken en maken van diverse creaties. 27 Jaar geleden begon ze voor het eerst te experimenteren met klei en andere materialen. Als beeldhouwer is ze volledig autodidact en ze laat zich inspireren door de natuur. Haar ontwerpen van mensenfiguren, bloemen of dieren zijn soms realistisch, soms grappig. Ze zijn vervaardigd uit o.a. papier maché.

Na jaren van intensief creëren besloot Anneke zich verder te ontwikkelen en zich óók te verdiepen in de schilderkunst. Hiervoor volgde ze lessen aan de academie te Eeklo en bij Toonbeeld in Terneuzen. Later ook ‘vrij schilderen’ bij Margôt Bierens.

Haar werk bestaat hoofdzakelijk uit stillevens. Zee- lucht- en vergezichten om bij weg te dromen…. Ze schildert op linnen, jute of panelen en gebruikt hierbij olieverf op waterbasis en acrylverf. In haar eigen atelier geeft ze sinds 1991 les in tekenen, schilderen en beeldhouwen. Anneke IJzerman slaagt erin om haar grote passie voor de kunst verder uit te dragen.

Kunstwerk Han Koster