Han Koster

In de week van zaterdag 25 mei tot en met zaterdag 1 juni loopt in ‘t Kerkje van Waterlandkerkje de tentoonstelling van Han Koster.

Han Koster uit Ovezande is een veelzijdig kunstenaar. Hij exposeert vooral in Zeeland.

Naast kunstenaar is hij een verwoed verzamelaar. Door vouwen, knippen, scheuren, plakken en combineren creëert hij met 'afval' kunst. Zijn materiaal gaat van verpakkingen van chips, beschermingsmateriaal van computers, verf, krijt, inkt, oud gereedschap tot oud speelgoed. Ondergrond kan papier, katoen of linnen zijn.

Tijdens de afgelopen 3 edities van de ‘Open AtelierRoute Kunstspeuren in de Zak’ heeft hij menigeen verrast met zijn creaties. Installaties, teksten en ruimtelijk werk, vaak gecombineerd met schilderingen in acrylverf. Zijn werk is allerminst alledaags te noemen. Zelf noemt hij zich een ad hoc kunstenaar. Ad hoc komt van de Latijnse uitdrukking ‘ad hoc’, voor ‘op deze plek’. Op de tentoonstelling in Waterlandkerkje laat hij zien wat hij hiermee bedoelt.

Het doel van de installatie in de kerk van Waterlandkerkje is dat zowel de ruimte van de kerk als de installatie met haar verschillende elementen elkaar versterken en zo mogelijk samen een eenheid vormen. Als bezoeker kan je zelf ontdekken of hij al dan niet in zijn opzet is geslaagd.

Han Koster treedt als kunstenaar in dialoog met de toeschouwer. Hij vertelt zijn verhaal met de middelen die hij op dat moment ter beschikking heeft.

Een ding is zeker: het is een boeiend en vooral kleurrijk verhaal!

Kunstwerk Han Koster