Zaterdag 16 augustus t/m zaterdag 23 augustus

Openingstijden: 13.00 –16.30 uur
Gesloten op zondag en maandag.

Marlies Ingels

Marlies was al heel vroeg creatief bezig. Aanvankelijk ging haar voorkeur uit naar het werken met textiel. Batikken, spinnen, wandkleden maken… Gevoelens uiten in vormen en kleuren, voor haar was het een spannend avontuur! Het avontuur smaakte naar meer. Nu ongeveer 6 jaar geleden begon Marlies met schilderen. Ze volgde cursussen bij Karen Ohms op de ‘Kleurencirkel’. Daar leerde ze enorm veel bij en bekwaamde ze zich verder in de schilderkunst.

Voor Marlies is schilderen vooral een intuïtief gebeuren. Ze schildert vanuit haar eigen gevoel, fantasie en intuïtie. Hierbij maakt ze gebruik van gemengde technieken en materialen. Het zijn vooral de materialen - organische en niet organische zoals zand, aluminiumfolie en stokjes - die een reliëf of driedimensionale structuur aan het werk geven. De kleuren zijn daarbij bepalend voor de sfeer van de composities. Kunstenares Marlies Ingels exposeert vaak met haar ‘schildersvriendin’ Roseangela. Samen maken ze kunst vanuit een bezieling. Schilderen is hun passie.

Voor de gelegenheid exposeert Marlies in Waterlandkerkje met 2 andere artistiekelingen. Ze kijkt ernaar uit om in het historisch kader van het kerkje haar werk tentoon te stellen en talrijke zielsverwanten te mogen ontmoeten.

Hanneke Manschot

beschikte ze over een ruim atelier waar ze schilderijen maakte met glas, vilt en klei. Vilt fascineerde haar. Ze experimenteerde en zocht naar mogelijkheden om het vilt met andere materialen en technieken te combineren.

Toen ze naar Biervliet verhuisde besloot ze het over een andere boeg te gooien. Enigszins uit noodzaak. Het lieftallige ‘poppenhuisje’ waar ze terecht kwam, leende zich niet voor grootse projecten. Maar de fascinatie voor vilt liet haar niet los. Ze ging er letterlijk verder op borduren. Haar fantasie was eindeloos. Zelf omschrijft ze die bevlogenheid: “Al doende werd mijn grote duim steeds groter “. Ondertussen is het vilt iets meer op de achtergrond gekomen. Hanneke werkt nu uitsluitend met de techniek: draad opnaaien.

Haar grote passie vindt ze momenteel in het fijne borduurwerk op kleine tasjes. Hoe fijner, hoe blijer ze er zelf van wordt. Elk tasje is uniek en heeft zijn eigen betovering, het lijken wel miniatuurtjes. Achter die kleurrijke tasjes schuilt een filosofie. Mensen die ze kochten, vertelden dat ze er iets dierbaars in wilden doen. De tasjes werden herdenkingstasjes. Zo werd de lijfspreuk van Hanneke Manschot : “Ik word er blij van” nog maar eens bevestigd. Hanneke vindt het vooral bijzonder dat de toeschouwer deze gelukzaligheid zelf ook ervaart. Hoe mooi is het wanneer je als kunstenaar door middel van je kunst met mensen communiceert. Hanneke noemt zichzelf geen kunstenaar. Maar What’s in a name?

Stien Bol

“Zoals ieder kind tekende en knutselde ik graag en daarmee ben ik nooit echt opgehouden.”

Stien had een voorliefde voor het artistieke. Ze wou zich daarin ontwikkelen en volgde enkele jaren lessen onder meer aan de Rietveldacademie. De Rietveldacademie staat bekend om haar experimentele en conceptuele benadering.

Maar momenteel werkt Stien Bol intuïtief. Dat betekent dat ze bij haar creaties vertrekt vanuit haar ‘innerlijke zijn’. Stien Bol maakt kunst vanuit de onderbuik. Ze heeft geen plan uitgestippeld. Het is een proces van voelen, op zoek gaan en scheppen. Kleurrijke stoffen en kleurrijke draden inspireren haar. Door het textiel kan ze haar creativiteit heerlijk botvieren. Dat resulteert in het creëren van mensachtige figuren.

Af en toe maakt Stien een artistiek uitstapje en legt ze zich toe op het maken van kleine pentekeningen. Enkele van deze composities kunt u bewonderen op de tentoonstelling in Waterlandkerkje.