Agenda van:

de Nieuwe Kerk te Zierikzee

de Hervormde Kerk te Baarland

de Hervormde Kerk te Kats

de PKN Kerk te Waterlandkerkje

 

Molenstraat 58, Waterlandkerkje

Openingstijden tijdens tentoonstellingen:
di. t/m zat. - 13.00 – 16.30 uur

 

Reserveren voor de concerten
kan per e-mail:

waterlandkerkje@zeeuwsekerken.nl

Zaterdag 2 augustus  t/m zaterdag 9 augustus 2014

Openingstijden: 13.00 –16.30 uur
Gesloten op zondag en maandag.

 

Dicky Kets

 

Dicky is geboren en getogen in de Gelderse Achterhoek. Van kinds af aan had ze een enorme drang om zich creatief te uiten. Het ontdekken, experimenteren en het scheppend bezig zijn speelde zich in die omgeving af en ontwikkelde zich daar ook verder. Door de opleiding tot docente textiele werkvormen leerde zij d.m.v. kleuren, verschillende materialen en technieken, zich beeldend uiten.

 

Haar studie theologie accentueerde het beeldend verwoorden. Na haar werkzame leven blijft ze haar dromen volgen. Beide passies komen nu vooral in het schrijven en schilderen tot uiting. Als ex-boerin voelt ze zich vanzelfsprekend verbonden met de natuur. Weiland omzoomd door wilgen, jachtige wolkenluchten, onrustig water en het wonderbaarlijke strand van West Zeeuws- Vlaanderen inspireren haar en staan model voor haar doeken.

 

Kunstenares Dicky Kets heeft een grote bewondering voor de Franse impressionist Monet. Impressionisten maakten schilderijen die mooier waren dan de werkelijkheid. Geïnspireerd door het werk van Monet wil ze zo vrij mogelijk gevoelens uitdrukken en natuurlijke schoonheid op het doek vastleggen. Ooit noemde men haar werk poëtisch realisme. Misschien omdat ze vanuit een innerlijk vrijheid een eigen wereld schept en haar geïdealiseerde landschappen de toeschouwer ontroeren. Dicky Kets maakt schilderijen met een poëtische kracht.

 

De expositie in Waterlandkerkje krijgt de naam ‘Jaargetijden’. De kunstenares verwoordt het als volgt: ”Met winterse stille schoonheid die langzaam plaats maakt voor voorjaarsbloesem, waarna de zomer het landschap tooit met meer kleuren die tenslotte overgaan in prachtige herfsttinten en de eerste sneeuw die de seizoencyclus rond maakt, hoop ik de bezoekers van de expositie te raken”. www.dickykets.nl

 

 

 

 

Marina Houtzager

 

Marina (Arnemuiden) studeerde beeldhouwkunst (2001-2007) aan de Academie voor Schone Kunsten te Eeklo (B). Gedurende 3 jaar ging zij zich verder specialiseren in deze discipline. Ze behaalde haar getuigschrift met grote onderscheiding.

 

Haar vaak robuuste sculpturen verenigen verbeelding en creativiteit. Ze zijn in de ruimste zin van het woord ‘figuratief’. Het zijn vervormingen van figuratieve mensfiguren en/of dieren. De beelden hebben als basis ronde vormen. Deze ronde contouren dragen een zekere sensualiteit uit. Als kunstenaar verstaat Marina de kunst van het weglaten. De geabstraheerde werken zijn robuust, speels en hebben een krachtige uitstraling. Zo creëert zij een spanning die ervoor zorgt dat er emotie ontstaat tussen mens en beeld. Haar werken zijn gemaakt uit aluminiumcement en gietmortel. De afwerkingen zijn ruw en/ of gepolijst.

 

Marina Houtzager nam al deel aan verschillende tentoonstellingen in Nederland en België. Op de expositie in Waterlandkerkje zijn beelden vervaardigd uit gietmortel en aluminiumcement te zien. Met haar creaties, geïnspireerd op Arp en Brancusi wil Marina Houtzager de interactie met de toeschouwer aangaan.