Henk Maas en Elly Van Elsacker - Paauwe

In de week van zaterdag 15 juni t/m zaterdag 22 juni vindt in ’t Kerkje van Waterlandkerkje de tentoonstelling plaats van Henk Maas en Elly Van Elsacker - Paauwe.

Henk Maas heeft altijd iets met schilderkunst gehad, maar vond nooit de rust en de tijd om er zelf iets mee te doen. In 1999 werd hij door een vriend meegenomen op een ‘Schilderstocht’ en sindsdien is schilderen zijn grote passie. Hij is gedeeltelijk autodidact, maar volgde ook lessen bij diverse kunstenaars. Sinds 4 jaar schildert hij bij de Kunsteducatie Walcheren.

Henk heeft geëxposeerd bij Buitenrust (2009), bij de Stichting Welzijn Middelburg (2010), in Simnia (2012) en bij Fitness De Driehoek (2013). Momenteel hangt er werk van hem bij Hoevehotel ’t Hof Christina te Vrouwenpolder.

Het liefst schildert Henk in olieverf. Figuratief heeft zijn voorkeur. Hij laat zich graag inspireren door de Zeeuwse landschappen en luchten. Vergezichten, dorps- en zeegezichten, maar ook stillevens met bloemen zetten hem aan het werk. Henk schildert graag thuis in zijn atelier. Maar hij schroomt niet om zijn schilderskistje mee te nemen op vakantie naar Zeeuws-Vlaanderen of Oostenrijk.

Vanaf 2006 is hij vaste deelnemer aan de Kunst- en Cultuurroute Midden-Walcheren. Verschillende van zijn werken werden al verkocht, zelfs tot in het buitenland (Zwitserland, Engeland en Duitsland).

Tijdens de expositie in Waterlandkerkje worden hoofdzakelijk recent geschilderde Zeeuwse landschappen tentoongesteld. Alle schilderijen zijn te koop en de prijzen variëren van € 100,00 tot € 250,00.

Kunstwerk Han Koster

Elly Van Elsacker- Paauwe raakte gefascineerd door het draaien van potten. Die fascinatie was voor haar aanleiding om lessen te volgen bij Ankie Kienhuis van Pottenbakkerij Aardewerk in Middelburg.

Na een paar jaar is ze steeds meer met de hand gaan opbouwen, de variatie is dan onuitputtelijk. Klei is voor haar geweldig materiaal. Het is plastisch en laat zich bijzonder makkelijk vervormen. Het geeft je als kunstenaar enorm veel mogelijkheden. Het verveelt nooit.

Door de jaren heen ontwikkelde Elly zich verder en kreeg belangstelling voor andere technieken. Momenteel gaat haar voorkeur naar rookstooktechnieken oa. raku en naked raku. Deze technieken passen uitstekend bij haar schijnbaar nonchalant gevormde keramiek. Haar meest recente creaties zijn grote potten, koraalachtige vormen en wandversieringen geïnspireerd op natuurmotieven.

Kunstwerk Han Koster