Zaterdag 30 augustus t/m zaterdag 6 september 2014

Openingstijden: 13.00–16.30 uur
Gesloten op zondag en maandag.

Jozien Weststrate

Keramiste Jozien Weststrate is geboren te midden van de Wemeldingse boomgaarden. De natuur inspireert Jozien, en ook haar voormalig vak: bloemsierkunst. Beiden hebben veel invloed op haar werk. Het werk van Jozien varieert van slanke Afrikaanse vrouwen, grappige kikkers en een breed scala aan divers gevormde vazen.

Jozien Weststrate exposeerde meermaals op de Kunst- en Natuurroute in Wemeldinge en in de vuurtoren van Roquetas de mar in Spanje. Dit voorjaar neemt Jozien deel aan de keramiekmarkt in Gouda.

In Waterlandkerkje zullen diverse vormen van keramiek te zien zijn, onder andere Afrikaanse vrouwen en vazen.

Marius Weststrate

Beeldend kunstenaar Marius Weststrate is net als zijn vrouw Jozien geboren in Wemeldinge, een Zeeuws dorp aan de Oosterschelde. Stilte en rust geven Marius veel inspiratie en beide zijn vaak terug te vinden in zijn werk. Verstilling is een goed woord voor wat Marius uitdrukt in zijn werk. Marius Weststrate werd in 2006 voor het eerst uitgenodigd om te exposeren in Spanje in de oude vuurtoren van Roquetas de mar. Daarna nam ook Marius deel aan de Kunst- en Natuurroute in Wemeldinge, waarna meer exposities volgden.

Marius Weststrate laat in het kerkje van Waterlandkerkje vooral realistisch werk zien, in de vorm van pentekeningen en olieverfschilderijen, met zowel landschappelijke als ook maritieme thema’s.