Agenda van:

de Nieuwe Kerk te Zierikzee

de Hervormde Kerk te Baarland

de Hervormde Kerk te Kats

de PKN Kerk te Waterlandkerkje

 

Molenstraat 58, Waterlandkerkje

Openingstijden tijdens tentoonstellingen:
di. t/m zat. - 13.00 – 16.30 uur

 

Reserveren voor de concerten
kan per e-mail:

waterlandkerkje@zeeuwsekerken.nl
Rabo 14 78 98 897

Programma 2018

 

 

Bekijk hier de flyer groter:

Programma 2018 - (pdf 196 kb)

 

Zaterdag 19 mei om 20.00 uur

Sara Salverius: 'Trapped in sight'

Op 19 mei presenteert Sara Salverius haar nieuwe CD in ons vriendelijke kerkje. ‘Trapped in sight’ is een liefdevol muzikaal verhaal over afscheid nemen en troost.

 

In ons kerkje is Sara een ‘oude’ bekende. Ze trad al enkele malen samen met Wouter Vandenabeele op, tot groot genoegen van ons publiek. We zijn dan ook blij dat we Sara en haar accordeon opnieuw mogen verwelkomen voor een optreden. Wij zijn er trots op dat Sara ons kerkje heeft uitgekozen voor haar CD-presentatie!

 

Sara koos op 14-jarige leeftijd voor de chromatische accordeon. Ze kreeg les van Patricia George. In 2005 besloot ze verder te studeren aan het conservatorium, het eerste jaar in Antwerpen, waar ze les kreeg van Ludo Mariën en vanaf het tweede jaar in Gent, waar ze in juni 2010 afstudeerde bij Philippe Thuriot. Ze volgde verschillende stages (o.a. bij Wouter Vandenabeele, Troissoeur, Daau, ethno Zweden,…) en was lid van het jongerenorkest Transpiradansa! en Griff, waarmee ze in binnen- en buitenland optrad. Ze speelt veel samen met Wouter Vandenabeele en vormt een duo met Edwin Vanvinckenroye.

 

'Trapped In Sight' is een muzikaal verhaal over afscheid nemen; een emotioneel programma, maar geen avond vol klaagmuziek. Want net zo goed zijn er goede momenten, is er hoop en zijn er lichte dagen.

 

Zaterdagavond 19 mei brengen Sara en haar accordeon in ’t kerkje een integer concert met uitsluitend eigen werk.

 

Toegangsprijs € 10,-

Adres: 't Kerkje, Molenstraat 58, Waterlandkerkje

Reserveren graag, per e-mail: waterlandkerkje@zeeuwsekerken.nl

Of per telefoon: 0031(0)117-401376

 

 

Bekijk hier de flyer:

Flyer Sara Salverius - (pdf 782 KB)

 

 

 

Bekijk hier de flyer groter:

Zeven Zomerse Weken 2018 - (pdf 254 kb)

 

1e tentoonstelling 26 mei t/m 2 juni

Willy Verhasselt en Leo V.d heyden

Olieverf en Keramiek

Willy Verhasselt

Willy (1934), geboren, getogen, wonend en werkend in Eeklo, ziet zijn artistieke loopbaan als een ontdekkingstocht. Hij droomde ervan dat hij ooit kunstenaar zou worden. Hij studeerde oorspronkelijk voor ‘tekenaar/ontwerper voor weefsels en werkte bij een Eekloos bedrijf als weefselontwerper en productieverantwoordelijke. Zijn droom volgend ontwikkelde hij zich naast zijn drukke loopbaan tot olieverf kunstschilder.

 

Zijn werk bestaat vrijwel uitsluitend uit realistische stillevens. De objecten in zijn schilderijen vragen om aangeraakt te worden. De toeschouwer wordt er dusdanig door gefascineerd, dat hij op zoek gaat naar het verhaal achter het object. In zijn stillevens met groente en fruit worden de smaak- en geurpapillen geprikkeld. Gebouwen, muren en binnenkamers worden stillevens, dingen met een eigen geschiedenis en geheim. Willy nodigt de toeschouwer uit om ‘echt’ te kijken naar banale, dagelijkse voorwerpen of gebouwen die ons omringen.

 

Willy behaalde in 1966 de Gouden Regeringsmedaille voor Schilderkunst (Belgie). Zijn werk bevindt zich in privé-collecties in Vlaanderen en Europa en enkele heel mooie stukken zijn tijdens de 7 Zomerse Weken in Waterlandkerkje te zien.

 

Leo Van der Heyden

Keramist Leo Van der heyden woont en werkt in Temse, aan de Schelde. Al 36 jaar is hij gepassioneerd door klei in al zijn facetten: boetseren, potten draaien, experimenteren met glazuren, bakken in een gasoven. Al meer dan 15 jaar is hij ook begeesterd docent keramiek en originaliteit is voor hem van groot belang. Daarnaast werkt hij heel vaak in opdracht. Al vele jaren exposeert hij en gaf vaak demonstraties pottendraaien op keramiekmarkten. Vier jaar geleden had hij al een expositie in het Kerkje van Waterlandkerkje.

 

Wat Leo boeit in keramiek is dat je met de vier elementen: water, aarde, vuur en lucht bezig bent en dat keramiek alles te maken heeft met scheikunde. Hij experimenteert met allerlei soorten as, met Scheldeslib, roest en andere stoffen die kleur geven of werken als smeltmiddel in een glazuur.

 

Leo werkt graag figuratief en liefst dan nog in combinatie met gedraaid werk. Zoveel als mogelijk wordt er gebakken in een gasoven omdat de kleuren dan nog levendiger zijn. Omdat Leo ook een fervent natuurliefhebber is, komt de natuur als thema vaak voor in zijn werken.

 

2e tentoonstelling 9 t/m 16 juni

Corine Kroezen

Acrylverf en Keramiek

 

Corine Kroezen

Corine werd in 1959 geboren in Woudrichem en groeide op langs de stranden van de Merwede. Al van jongs af aan is zij gefascineerd door creëren, het scheppen van iets nieuws. Ze gaat in de jaren 90 aquarelleren bij Dorien Uittenbogaard in Gorinchem en heeft daarna haar vaardigheden verder ontwikkeld aan de Academie voor Schone Kunsten te Arendonk (Belgie). Ook volgde zij lessen bij Rita van der Laan.

 

Zij schildert veelal met acrylverf en is in de loop der jaren allerlei materialen op doek gaan verwerken. Denk daarbij aan: takken, hout, rubber, pitten, papier, ballonnen, eierschalen, schors, ijzer, plastic, aluminium, etc. Altijd grijpt haar kunst op een of andere manier terug naar de natuur hetzij door de afbeelding, of door het materiaal dat erin wordt verwerkt.

 

Sinds 6 jaar maakt Corine ook keramiek en merkte dat haar aandacht zich langzaam naar die discipline verplaatst. In 2015 volgde zij een masterclass bij Jurg Bächtold en won zij de Jan van Asselbergh aanmoedigingsprijs! Corine heeft al heel wat tentoonstellingen en kunstroutes op haar naam staan.

 

Corine zoekt in het keramiek naar niet alledaagse vormen, die in de opbouw al een uitdaging zijn en waarbij het technische aspect een grote rol speelt. Daarbij maakt zij gebruik van allerlei soorten klei en zand om te komen tot een spannend beeld, waarvan men zich soms zal afvragen, hoe zij dit voor elkaar heeft gekregen. Het zijn abstracte, vaak ook organische vormen. De klei die zij gebruikt mag zijn eigenschappen/uiterlijk vertonen en hoeft niet altijd een afgesloten geglazuurd geheel te zijn. Dit jaar richt zij zich volledig op het werken met glazuur en probeert schilderen te combineren met keramiek. "Mijn kunst is een conversatie met de aanschouwer."

 

3e tentoonstelling 23 t/m 30 juni

Ed de Hoogd en Didier Jansen

Sculpturen - Beelden en Fotografie

Ed de Hoogd

Ed, in Den Haag geboren in 1949, woont al ruim 45 jaar in West Zeeuws Vlaanderen. Pas toen hij 65 was, is Ed begonnen met het maken van kleurrijke creaties. Met sculpturen en beelden. Niki de Saint Phalle, Cobra en Spaanse kunstenaars Dali en Picasso zijn Ed’s inspiratiebronnen. Hij is autodidact. De meeste werken zijn van polyester en/of acrylic one. Beide zijn tweecomponenten kunstharsen waarvan de laatste een hars op waterbasis is.

 

Wij leven in een vaak sombere grauwe wereld – aldus Ed; als tegenhanger haalt hij felle kleuren naar boven: als automatische reactie op alle somberheid in de wereld anno nu. Ed’s werken komen op impulsieve wijze tot stand, zonder beginschets of vooropgesteld plan. Na het ontbijt verdwijnt hij in zijn werkplaats en ziet wel wat er komt. Meestal is het kleurrijk, dat zijn innerlijke ingevingen. Soms komt er een verzoek om iets bepaalds te maken, maar Ed houdt graag de vrijheid om ergens een eigen invulling aan te geven.

 

Didier Jansen

Didier heeft al sinds zijn jonge jaren interesse in het visuele en in het vastleggen van bijzondere gezichten. Met zijn moeders fotocamera en haar eerste videocamera probeerde hij van alles uit. Later kocht Didier zijn eigen spiegelreflexcamera, om die voor het eerst goed te gebruiken op zijn reis naar IJsland, begin 2011. Over de jaren nam hij zijn camera mee op reis, maar ook in zijn eigen woonomgeving zocht Didier naar beelden om vast te leggen.

 

In zijn werk is Didier op zoek naar grote, mooie lijnen en verrassende details. Daarnaast maakt hij graag foto’s die onwerkelijk aandoen, foto’s waarbij het gevoel van diepte en afmeting vervaagt, of waardoor de kijker aan het twijfelen wordt gebracht of het een echte foto betreft. Ook het surreële vangt Didier graag in beeld; het prikkelt hem als een compositie vragen oproept over hoe een beeld tot stand is gekomen.

 

4e tentoonstelling 7 t/m 14 juli

Vera Hutsebaut

Acrylverf, Keramiek en Sculpturen

Vera Hutsebaut

Vera, geboren in Gent in 1951, wonend in Knokke-Heist, had – als kind van een vader die ook schilderde – veel belangstelling voor kleur en vorm. Zij werd van huis uit gewezen op alles wat mooi was rondom. Vera tekende en schilderde erop los. Rond haar dertigste is ze spontaan begonnen met schilderen in aquarel.

 

Dit werd opgemerkt door een bevriend kunstenaar, Toon Saelens. Bij hem volgde Vera een tijd teken- en schilderlessen. In deze periode maakte zij wel honderden kleine intuïtieve werkjes in aquarel. Vanaf 1992 volgde zij talrijke cursussen en nam les aan de academies van Knokke-Heist en Eeklo. Voortdurend is zij – ook buiten haar opleidingen - bezig met het zoeken en uitproberen van technieken in klei en porselein, zowel figuren, schalen als abstracte sculpturen.

 

Het werk van Vera Hutsebaut werd al veel tentoongesteld. Ook viel haar al enkele malen de eer te beurt te mogen deelnemen aan de Nationale Wedstrijd Beeldhouwkunst en Schilderkunst, ingericht door het Vermeylenfonds (Brugge en Oostende). Bovendien richtte Vera bij haar thuis reeds 4 maal een grote overzichtstentoonstelling in, naar aanleiding van het project ‘Buren bij Kunstenaars’, ingericht door de Provincie West-Vlaanderen.

 

Haar schilderijen maakt Vera met acryl op doek. Voor keramiek en beeld boetseert zij met klei en porselein, zowel abstract als naar model van mens en dier. Ook giet ze figuren, schalen enz. met porselein in zelfgemaakte mallen. Soms ook worden het raku gestookte beelden of potjes.

 

Het creatief bezig zijn is iets wat Vera niet kan laten, het is sterker dan haarzelf. Het is een drang tot uitdrukken van ideeën, gevoelens en indrukken. Maar het liefst laat Vera zich verrassen: een leeg doek, een klomp klei, ... doen ... en zien wat er ontstaat! Het onverwachte is vooral spiritueel getint. En dit maakt haar blij, omdat ze dat als een gift beschouwt, een gift die ze probeert zo goed mogelijk uit te werken.

 

5e tentoonstelling 21 t/m 28 juli

Gerda Muizebelt en Anne Mannaerts

Acrylverf en Assemblagebeelden

Gerda Muizebelt

De in Hoofdplaat werkende schilderes Gerda Muizebelt is afgestudeerd aan de Kunstacademie van Tilburg en volgde een studie filosofie aan de Universiteit van Utrecht.

 

Hoewel Gerda in haar werk telkens probeert om een voorstelling ver terug te dringen, kan ze niet zonder figuratie. De verhouding die zij heeft met figuratie lijkt ambivalent, maar is toch ondergeschikt gemaakt aan haar persoonlijke beleving. Zij balanceert herhaaldelijk op het slappe koord tussen figuratie en abstractie.

 

Gerda’s schilderijen – acryl op linnen - gaan over kwetsbaarheid, agressie, angst, twijfel en verlangen, de tijdloze menselijke gevoelens. De schilderijen moeten voldoen aan de eisen van de schilderkunst, onder de voorwaarde dat die wél overeenkomen met haar emotionele beleving! Gerda realiseert zich dat zich in haar werk regelmatig stijlvarianten en stijlbreuken voordoen.

 

"Als schilder ben je erg op jezelf gericht. Je bent altijd bezig met jouw ervaringen en emoties in beelden te vertalen”. Zo schildert Gerda graag vogels als het verbindende principe tussen hemel en aarde en sinds kort probeert zij ‘het buitenaardse’ te verbeelden. “En wanneer zo’n werk opeens een gezicht gaat krijgen, dat is iets geweldigs, daar doe ik het nog steeds voor, die korte geluksmomenten!"

 

Anne Mannaerts

Anne, in 1946 geboren in Dordrecht, kwam na enkele omzwervingen in 1997 naar Westdorpe. In 2003 startte zij daar haar eigen galerie: Galerie 45, die na een jaar werd uitgebreid met een beeldentuin. In 2014 opende zij haar nieuwe galerie/atelier/cafe Lokaal 54 in Terneuzen.

 

Tot 2006 maakte Anne vooral keramiek, zowel objecten als beelden. Zij maakte eveneens een serie keramische Japanse poppen van aardewerk en porselein. Vanaf 2006 is zij zich toe gaan leggen op het maken van bronzen beelden, vaak in combinatie met steen. Hierbij laat zij zich vaak inspireren door de grillige vormen van sommige stenen, o.a. vuursteen. Door daar een vorm van brons aan toe te voegen, geeft zij er betekenis aan en maakt de - vaak abstracte - vorm van de steen herkenbaar. Onderwerpen uit o.a, mythologie, muziek, film en politiek ziet zij als een belangrijke inspiratiebron. Zij maakte ook grotere bronzen beelden: de serie Bosnimfen.

 

Vanaf 2013 is Anne zich toe gaan leggen op het maken van assemblagebeelden. Hierbij ligt de nadruk op het hergebruik van oude of afgedankte materialen, al of niet met gebruik van dierenschedels. Het maakproces vereist een totaal andere benadering; enig technisch inzicht is nodig om tot een goed resultaat te komen. Elk beeld is altijd weer een uitdaging. In deze expositie worden haar assemblagebeelden getoond.

 

Anne, van oorsprong autodidact, volgde lessen in keramiek-, schilder- en vele andere technieken bij diverse instituten en docenten. In 2009 won Anne de ontwerpwedstrijd Graaf Jan, uitgeschreven door de Projectgroep Beeldmerk Westdorpe, in opdracht van de gemeente Terneuzen. Vanaf 2006 exposeert Anne op vele plekken in Nederland en België en nu, deze zomer, dus ook in het kerkje van Waterlandkerkje.

 

6e tentoonstelling ‘Human/Nature’ 4 t/m 11 augustus

Yvette v.d. Boogaard en Jean Paul Beumer

Mixed media - Tekeningen en Objecten

Yvette van den Boogaard

Yvette, wonend in Biervliet en werkend onder de artiestennaam ‘Just Yvette’, is schilderes. Na de voltooiing van haar opleiding Grafische Vormgeving aan de KABK in Den Haag, toonde Yvette haar werk enkele malen in groepsexposities in en om Den Haag. Na een carrière in vormgeving, pakte Yvette in 2014 haar kwasten weer op. Dat doet ze met veel plezier en ze is ook meteen maar weer gaan exposeren.

 

Ze schildert abstract en ‘conceptueel expressionistisch’. Yvette exposeerde in 2017 in Florence (Italië) en Londen (Verenigd Koninkrijk). Haar technieken en materialen: mixed media (olieverf, inkt, collage, textiel et cetera).

 

“Mijn inspiratie vind ik in muziek, films, filosofie, het menselijk gedrag en de interacties daartussen. Die vertaal ik in structuren, texturen en gelaagdheid. Elk werk dat ik maak is een ontdekkingsreis in vorm en taal, daarbij gebruikmakend van mijn favoriete techniek, mixed media”.

 

Jean Paul Beumer

Kunstenaar Jean Paul Beumer maakt tekeningen en objecten. Ook hij woont en werkt in Biervliet. De stijl die Jean Paul hanteert is ‘filosofisch realisme’. Hij gebruikt daarvoor kleurpotlood, papier (pulp), hout, lood en rubber.

 

Op 20 januari j.l. won Jean Paul met FIG. 48 RAISON D'ÊTRE de 1e prijs in de Belgisch-Nederlandse Tekening van het Jaar 2017 competitie. Dit is een enorme prestatie en geweldige erkenning. Ook exposeerde Jean Paul in Museum CODA, in Apeldoorn.

 

"Ik verdien al meer dan 28 jaar mijn brood als ontwerper van allerlei zaken. Een paar van mijn ontwerpen zijn bekroond. Heel mooi natuurlijk, maar het nadeel van ontwerpen is dat je toegepaste kunst voor anderen maakt, zelden voor jezelf. Daarom ben ik in 2015 (parttime) mijn eigen opdrachtgever geworden, met als primair doel esthetische beelden te creëren die de innerlijke frustratie en confrontatie met 'het compromis', 'de gematigdheid' en 'de middelmatigheid' uitvlakken. Ideeën ontstaan vaak uit 'de filosofie' en 'de psychologie'. Ook de natuur is een van mijn favoriete onderwerpen."

 

De gezamenlijke expositie van Yvette en Jean Paul hebben zij heel toepasselijk: ‘Human/Nature’ genoemd. Een thema dat de bezoekers van de expositie ongetwijfeld zullen herkennen.

 

7e tentoonstelling 25 augustus t/m 1 september

Marielouise Steijaert

Keramiek, Schilderwerk, Fotografie, Glaswerk

Marielouise Steijaert

Marielouise komt uit Graauw in Zeeuws Vlaanderen en woont reeds lange tijd in Tilburg. In 2006 moest Marielouise noodgedwongen - en eerder dan gedacht - met haar werk als docent stoppen. Het idee was altijd geweest om, als zij gestopt was met werken, te gaan schilderen. Dan maar meteen van de nood een deugd gemaakt en Marielouise ging lessen nemen.

 

Disciplines als pottenbakken en fotografie werden en worden nog steeds beoefend. Langzamerhand ontstond ook belangstelling voor het werken met speksteen en het maken van keramiek, en tegenwoordig zelfs voor het werken met glas.

 

Tijdens haar leerperiode en in het bijzonder nadat ze zich aansloot bij de Tilburgse Kunstkring, waar ze les kreeg van Ellen Geerts uit Oisterwijk, ontstond natuurlijk veel werk. Vele exposities volgden en haar werk hangt inmiddels bij particulieren en op kantoren overal ter wereld, van Amsterdam en Brussel tot in Boston.

 

De werken ontstaan doordat Marielouise haar eigen kijk op de wereld en op de dingen weergeeft. Zij is erg benieuwd naar wat haar werk losmaakt bij de beschouwer!

 

Zondag 11 februari 2018 om 14.30 uur

Valentijnsconcert in ’t kerkje van Waterlandkerkje

'Quand on n'a que l'amour', Marjolein Polfliet en Michiel Meijers. Chansons over liefde en verlangen.

 

Te midden van de winterse kou laait het vuur van Valentijn weer op. Hebt u er ook naar uitgekeken om dat warme gevoel eventjes te kunnen omarmen? Om samen met je geliefde, je familie, vriend/vriendin even heerlijk weg te zwijmelen.

 

Op 11 februari 2018 bent u hiervoor in ’t kerkje van Waterlandkerkje op het juiste adres. Marjolein Polfliet en Michiel Meijers zorgen die middag voor een Franstalig repertoire waar men 'U' tegen zegt. Van Piaf tot Brel, Aznavour, Stromae en Zaz en nog veel meer… De grote Franse klassiekers, maar ook vergeten pareltjes en hedendaags werk in een persoonlijke interpretatie maken dit muzikale feestje van de liefde compleet.

 

De fluwelen stem van Marjolein Polfliet en het warme geluid van de vleugel nemen u mee naar een tijd met veel romantiek en de nodige dosis drama. Het duo Marjolijn/Michiel zorgt voor een middag met stijlvol Frans entertainment in een Parijse sfeer waar de bal musette floreert.

 

Wilt u proeven van de vele Franse schoonheid en een dansje wagen, twijfel niet en kom op 11 februari naar 't kerkje van Waterlandkerkje.

 

Toegangsprijs € 10,-

Adres: 't Kerkje, Molenstraat 58, Waterlandkerkje

Reserveren graag, per e-mail: waterlandkerkje@zeeuwsekerken.nl

Of per telefoon: 0031(0)117-401376

 

 

Bekijk hier de flyer:

Flyer Valentijn 2018 - (pdf 1,1 mb)

 

 

Terugblik evenementen in 't Kerkje Waterlandkerkje 2017

 

Muziek:

Eindejaar 30 december 2017: het jaar sfeervol uitgeluid

Zanger en entertainer Tom de Jong bracht met ‘Tom Zingt’ een verrassende voorstelling met een bewerkt repertoire van vooral Ramses Shaffy, en ander bekend engels- en nederlandstalig repertoire. Zowel de organisatie, alsook het publiek vond het jammer dat de muziek van Tom ‘digitaal ingeblikt’ was. Daarom zoeken we voor het eindejaar van 2018 naar een uitgesproken live-act om het publiek opnieuw te kunnen trakteren op een warm, bruisend en inspirerend eindejaarconcert. Met natuurlijk, als vanouds, inclusief de overheerlijke glühwein. Warm en gezellig was het zéker wel, ook op 30 december 2017!

‘To my beloved’ 29 oktober Zeeuws Kamerkoor Musica Cordis

Dit concert was voor de echte muziekliefhebber een unieke en memorabele belevenis. Musica Cordis is een gemengd vocaal ensemble, dat bestaat uit 22 enthousiaste leden, afkomstig uit heel Zeeland. Onder leiding van de professionele dirigent Hans Smout streeft het koor een hoog artistiek niveau na. De concerten laten een uitdagend en gevarieerd repertoire zien. Het thema van ons concert was ‘to my beloved’, met koormuziek over leven, liefhebben en herinneringen. Naast het muzikale gedeelte was er een literaire bijdrage door Jopke van der Borgt. De dagen bij het begin van november roepen een sfeer op van bezinning en loslaten. Gevoelens van melancholie, pijn en dankbaarheid, van stilstaan en verdergaan wisselen elkaar af. Musica Cordis vertolkte dit op meesterlijke wijze.

‘Venetie’ 24 september Michael De Geest en Dagmar Robben

Het kerkje van Waterlandkerkje nodigde het publiek uit voor een muzikale wandeling door Venetië. In de achttiende eeuw – de periode die beroemd werd als het ‘settecento’ – was Venetië misschien wel de meest elegante en verfijnde stad van Europa. Veel jongeren deden de stad aan als onderdeel van hun ’grand tour’. Tijdens het koffieconcert brachten Dagmar Robben en Michael De Geest op virtuoze wijze deze kleurrijke muziek in Venetiaanse stijl ten gehore. De luisteraars genoten van een boeiende, veelkleurige muzikale wandeling met impressies van Venetië via projectie op groot scherm. Een uitje in Italiaanse sfeer waarbij het publiek vooral onder de indruk was van het prachtige hobo-spel van Dagmar.

Marijn Slager 24 juni Zeeuws-Amsterdamse singer-songwriter

Op de langste zaterdagavond van 2017 trakteerde Marijn Slager – geboren Zeeuw en nu Amsterdammer - ons op een onvergetelijk warme muziekavond. Marijn, gitaarvirtuoos, composer en muzikale alleskunner, gebruikt veel verschillende instrumenten, maar op ons podium was hij vooral gitarist en zanger. Hij verraste het publiek met mooie muzikale arrangementen. Het repertoire waar hij ons van liet genieten was vooral eigen werk, maar als verrassing liet hij ook enkele originele, wat minder bekende werken van muzikale grootmeesters – zoals Enrico Morricone en Chris Isac - de revue passeren. Het publiek was enthousiast over de mooie muziek en wist zich getrakteerd op een onvergetelijke muzikale avond.

‘Centerpiece’ 27 mei Katrien Van Opstal, John Snauwaert en Hendrik Braekman

Op het programma van dit concert stond muziek om te raken en bij weg te dromen. Zangeres Katrien Van Opstal en saxofonist John Snauwaert werkten al jarenlang samen, toen ze een nieuw trio aangingen met gitarist Hendrik Braeckman. De bijzondere bezetting van het trio staat voor authenticiteit, swing en liefde voor muziek. De unieke sound van saxofoon, gitaar en zang vormt de spirit van ‘Centerpiece’. Eigen creaties en frisse interpretaties van standards werden authentiek en intiem gebracht door deze drie gepassioneerde muzikanten met een hart voor jazz. Dit werd een avond waar de liefde voor muziek de boventoon voerde!

’Klassiek achter de Dijken’ 19 maart Alisa en Diederik van Dijk

Op 19 maart 2017 vond in ’t kerkje van Waterlandkerkje het koffieconcert ‘Klassiek achter de dijken’ plaats. De musici van die middag waren Alisa en Diederik van Dijk (broer en zus). Beiden professionele muzikanten met een enorme gedrevenheid. Met ‘Klassiek achter de dijken’ vertolkten Alisa en Diederik oa. werk van Bach, Glière, Honegger, Servais en Fauré. De muzikale klik die broer en zus van Dijk met elkaar hebben zorgde op 19 maart voor originele en karakteristieke vertolkingen. Een van de hoogtepunten van die middag was de vocale verrassing die Alisa voor haar publiek in petto had.

‘Le souffle du coeur’ 12 februari Valentijnconcert Duo Bombelini

Valentijn vieren in ‘t kerkje van Waterlandkerkje is inmiddels een traditie. Wanneer 14 februari niet op een zaterdag of zondag valt, dan kiezen we gewoon een andere datum, zo dicht mogelijk in de buurt van die liefdevolle 14 februari, Valentijnsdag. Ons Valentijnconcert viel daarom in 2017 op de 12e februari. Accordeonist André Bombelijn en zangeres Rose-Ann Devuyst, twee mensen die het Franse chanson een warm hart toedragen, brachten muziek uit de Franse cultuur, uit het interbellum. De titel van hun programma ‘le souffle du coeur’ - de adem van het hart - vat de muzikale keuze van de middag perfect samen. Melancholie en drama van Franse helden zoals Piaf, Montand, Trenet, Gainsbourg en Henri Salvador passeerden de revue. De Franse chansons werden afgewisseld met warme en sensuele klanken van Bossanova en overige Zuid-Amerikaanse ritmes. Om deze middag helemaal compleet te maken konden we ons laten verleiden door opzwepende en passionele klanken van de tango!

 

Exposities:

Speciale expositie 22 t/m 29 april met kunstenaars van ‘TOONBEELD’

De serie 7 zomerse weken in Waterlandkerkje

1e expositie 10 t/m 17 juni Leni van der Steen & Walter Stroef

OLIEVERF/GEMENGDE TECHNIEK – BEELDHOUWWERK

 

2e expositie 1 t/m 8 juli Vera Dedeurwaerdere

ZEEFDRUK, ETSEN EN KERAMIEK

 

3e expositie 15 t/m 22 juli Elise Lamotte & Isabelle Stroef

PORTRET EN TEKENINGEN – BEELDEN EN OBJECTEN

 

4e expositie 29 juli t/m 5 augustus Helge van Drongelen & Pottenbakkerij Aardenwerk

QUILTS - KERAMIEK

 

5e expositie 12 t/m 19 augustus Geertje van Schaijk & Jan Becu

ACRYL/GEMENGDE TECHNIEK – BEELDEN EN OBJECTEN

 

6e expositie 26 augustus t/m 2 september Janneke Kramer & Jeanne van Dranen

FIGURATIEF/OLIEVERF/ACRYL - BEELDEN

 

7e expositie 9 t/m 16 september Arjelien, Levi, Jaap, Willemien & Martin

EEN KUNSTZINNIGE FAMILIE

 

 

Terugblik evenementen 2016

30 december Eindejaar met Rein de Vos en.... glühwein

Op 30 december 2016 sloten we naar goede gewoonte in ’t kerkje van Waterlandkerkje het jaar in stijl af. Met een lach en een traan. Een vrolijke noot en toch even omkijken. Nu uitbundig, dan weer intiem. In deze sfeer nam rasmuzikant Rein De Vos ons mee aan de vooravond van oudjaar. Op zijn 'piano des pauvres' - zijn geliefde accordeon - begeleidde hij zichzelf en het meezingend publiek. Daarnaast liet hij zijn publiek proeven van de meeslepende melancholische klanken van de Argentijnse bandoneon. Naast het muzikaal gebeuren verraste Rein De Vos ons met zorgvuldig uitgekozen verhalen, die ons in de donkerste tijd van het jaar even terug naar binnen brachten.

 

23 oktober koffieconcert La Chapelle Sauvage met Grieg

La Chapelle Sauvage bracht in ’t kerkje van Waterlandkerkje een concert waar kleur en verbeelding centraal stonden. Dit internationale gezelschap is een van de favorieten van het podium van ’t kerkje. Afhankelijk van het repertoire concerteerden zij in steeds wisselende bezettingen. La Chapelle Sauvage streeft naar een creatieve en authentiek verantwoorde uitvoering. De musici zijn één voor één jonge professionelen die naast hun ruime activiteiten in de verschillende orkesten van België en Europa ook bouwen aan een solocarrière. Wat hen samenbrengt en typeert is een ontembare muzikale ambitie. Bij dit concert was de bezetting: Liudmila Harbuza, viool I, Joanna Staruch-Smolec, viool II, Danila Mashkin, altviool, Elena Abdrashitova, cello, Karel De Wilde, algemene leiding.

 

17 september 2016 Claudia y Manito: 'Arpamor'

Zuid-Amerikaanse klanken met gipsy temperament. Claudia, zangeres/harpiste en Manito, veelzijdig gitarist/componist zijn in de wereldmuziekscene beslist geen onbekenden. Op 17 september verraste het duo met hun akoestische concert ‘Arpamor’ (liefde voor de harp). Claudia speelde melancholische zamba’s , ritmische tango’s en stukken uit Paraguay en Venezuela. Daarnaast zong ze een aantal Spaanstalige liederen; hierbij begeleidde zij zichzelf op gitaar. Manito, zijn naam verwijst naar de gitaarlegende Manitas de Plata. Met gevoelige fraseringen en tot de verbeelding sprekende improvisaties stond giwasipsygitarist Manito Claudia muzikaal terzijde. Zijn gitaarspel was intuïtief en dynamisch. Voor Manito is de gitaar een verlengstuk van de ziel. De combinatie van Paraguayaanse harp, het zwoele stemgeluid van Claudia en het intuïtieve zigeuner gitaarspel van Manito zorgden voor een eigen karakteristiek geluid. Als luisteraar werd je meegezogen in hun uniek samenspel.

 

Zeven Zomerse Weken 2016

 

Tentoonstelling 10 t/m 17 september

Kelly Braekevelt en Luc Leybaert

Olieverf/pentekeningen en sculpturen/installatie

 

Tentoonstelling 13 t/m 20 augustus

Mirjam Puype en Renaat Meersman

Keramiek en schilderijen acryl/mixed

 

Tentoonstelling 30 juli t/m 7 augustus

Astrid Schoovers en Henriette van Overbeek

Sculpturen en fotografie

 

Tentoonstelling 16 t/m 23 juli

Marlies Ingels en Loes Müller

Schilderijen acryl en bronzen beelden/sieraden

 

Tentoonstelling 2 t/m 9 juli

Elise de Baets en Margreeth Bronke

Aquarellen en bronzen objecten

 

Tentoonstelling 4 t/m 11 juni

Rinneke van Looveren en Ina Marcus

Schilderijen acryl/mixed en bronzen objecten

 

Tentoonstelling 21 t/m 28 mei

Henriette Fierens & Annelies & Jodi de Back

Aquarellen en Keramiek

 

18 juni concert Micheline & her Music

18 juni 2016 stond in ’t Kerkje van Waterlandkerkje Micheline Van Hautem op het podium voor een overvolle zaal. 15 jaar geleden trok deze ‘grande dame` uit Vlaanderen met haar muziek de wijde wereld in. Ze speelde in New York, Edinburgh en Australië en nu ook – eindelijk – een keer in Waterlandkerkje. In Micheline & her Music, het programma dat Micheline in Waterlandkerkje bracht, nam ze haar publiek mee op een muzikale reis: “Hoe is het zingen begonnen? Wat doet het met mij? Wat voedt mij? Waar neemt het mij hopelijk mee naartoe?”

Songs van haar vroegere helden: Fleetwood Mac, The Beatles, Linda Ronstadt maar ook haar Franse geliefden: Brel & Piaf, en eigen geschreven liederen passeerden de revue. Dit alles in haar bezielende en geloofwaardige stijl. Het was een topavond, dankzij deze geweldige chansonnière en haar ‘one woman show met 5 sterren entertainmentkwaliteit’.

 

17 april koffie/pop/folk/concert Hugo’s Cousin

Op zondagmiddag 17 april stond Hugo’s Cousin, met danser, op het podium van ’t kerkje in Waterlandkerkje. Hugo's Cousin is een indie popfolk band uit Gent, die zich kenmerkt door een akoestische sound, harmony vocals en catchy melodieën. Ze brengen dromerige songs, zwevend tussen melancholie en verlangen met een vleugje maatschappijkritiek. Het trio bestaat uit Dorien Staljanssens (piano/gitaar) met aan haar zijde Muriel Boulanger op contrabas en Anne Van Steenwinkel op viool. Tijdens het concert wisselden strijkorkest, ritmesectie en backing vocals elkaar af. Liefhebbers van singer-songwritermuziek kregen een middagje nostalgische popfolk van de jaren zestig verpakt in een nieuw jasje.

 

14 februari Valentijnsconcert ‘Chansons pour le temps qui reste’

Op Valentijnsdag pakte ’t kerkje van Waterlandkerkje uit met instrumentale chansons. ‘Chansons pour le temps qui reste’ is het laatste album in de Chansonstrilogie van Wouter Vandenabeele. Wouter noemt zijn instrumentale chansons ‘impressies van voorbije reizen en al dan niet toevallige ontmoetingen, waarin de viool ronddwaalt als een fadozangeres, nu eens hevig, dan weer dromerig.’ Wouter en de zijnen, ditmaal Accordeonist Sara Salvérius en cellist Lode Vercampt, brachten warme beklijvende melodieën, klassieke muziek met een knipoog naar de wereld. Muziek die je meevoerde naar avontuurlijke en romantische oorden waar grenzen vervagen.

 

24 januari koffieconcert Warme Wanten

Een middagconcert met muziek, verhalen en een vleugje poëzie. Het team van ’t kerkje van Waterlandkerkje nodigde het publiek van harte uit voor een hartverwarmende literaire en muzikale middag ‘Warme Wanten’. Debora Meier, James van de Water, Roland Stolk, Mimi Ventura en Willem Ploum verrasten hun publiek met een veelzijdig programma dat draait om hoop, liefde, verlangen en troost. Tekst en muziek wisselden elkaar af. Meester in de vertelkunst/kunstenaar Willem Ploum verhaalde op luchtige wijze over het dorpsgeheim, een verhaal van de Vlaamse auteur Walter van den Broeck. Het geheel werd omlijst met muziek van Roland Stolk, Debora Meier en James van de Water. Zij maakten gebruik van verschillende muziekstijlen (instrumentaal en vocaal), die ons tot in onze diepste emotie raakten. Op zondagmiddag 24 januari waren alle ingrediënten voor een geslaagde, verwarmende muziektheatermiddag aanwezig. Een gezellig historisch kader, heerlijk geurende koffie/thee of ‘hot chocolate’ maakten ons uitje compleet.

 

 

 

Terugblik 2015

Kunst en cultuur in 't kerkje van Waterlandkerkje

 

Muziek in 2015

 

Klassiek Valentijnsconcert 14 februari

Karel De Wilde, Liudmila Harbuza, Elisa Clegg, Diana Aivia speelden liefdesmuziek van barok tot romantiek. Wát een passie! Wát een virtuositeit! Wie nog niet verliefd was, werd het op 14 februari in ons kerkje!

 

Le temps d’une chanson 15 maart

Rein de Vos gitaar, en Gudrun Roos zang, met een selectie uit hun repertoire van Edith Piaf tot Billy Holiday. Liefhebbers van oude jazz en Franse liederen kwamen volop aan hun trekken. De vertolking van Piaf lieten sommigen geloven, dat er niet 2, maar drie muzikanten naar ‘t kerkje waren gekomen! Het leek alsof naast Rein en Gudrun ook Edith Piaf zelf naar Zeeuws-Vlaanderen was gekomen om ons publiek in vervoering te brengen.

 

Passieconcert, 22 maart

La Chapelle Sauvage met Jolien De Gendt en Stephen George Yeseta met Couperin, Charpentier, Biber, Vivaldi en Scarlatti. De jonge, zeer getalenteerde muzikanten brachten het publiek in vervoering. Dit deden ze met muziek die enorm goed bij de passietijd hoort én bij de intimiteit van ons kerkje!

 

Palabras de amor, 26 april (Spaanse en zuiderse muziek met poëzie)

Lies Verholle, Bram Vermeire, Stephanie Van Leuven, Bernadette Vandenhove. Laten we over liefde spreken. Ja, liefde, verlangen, passie en emotie, meeslepende muziek en prachtige gedichten, een streling voor het oor, het oog en de ziel!

 

Wereldmuziek 27 juni

Duo Sarah Salvérius & Wouter Vandenabeele speelden muziek van over de hele wereld met virtuoos viool- en accordeonspel. Niet alleen het publiek zat op het puntje van de stoel. Meeslepende muziek, prachtige dialogen tussen accordeon en viool, virtuoos vertolkt door twee jonge meestermuzikanten.

 

Zomeravondconcert Woensdag 15 juli5BEAUFORT

Bram Nolf (hobo), Baudoin Giaux (fluit), Jean-Michel Charlier (klarinet), Ivo Hadermann (hoorn), Luc loubry (fagot). Het ensemble 5Beaufort wordt gevormd door vier houtblazers en een koperblazer van het Nationaal Orkest van België. Zij debuteerden in 2009. Dit blaaskwintet brengt vaak muziek van Belgische componisten en is gespecialiseerd in het 20ste eeuwse repertoire. In 2014 bracht 5Beaufort de cd 'On The Wings Of Winds' uit met werken van Joseph Jongen (1873-1953). Op het concert in ’t kerkje spatte de energie en het enthousiasme ervan af. De 5 doorgewinterde musici blijven door hun virtuositeit het publiek verbazen.

 

Muziek en woord in dialoog met beeldende kunst 12 september

Dagmar Robben hobo, Anke Senden poëzie en voordracht, Richard Simoens schilderijen. Dit ‘concert’ werd een ‘trialoog’ tussen woord, muziek en beeldende kunst. Spelen met schoonheid, melodie, en kleur, gebruik makend van verschillende emoties, zoals rust, ingetogenheid, woede en expressie.

 

Duo Mandolino met Willie den Hollander 25 oktober

Marina Eckhardt en Svetlana Tratch alias duo mandolino brachten samen met organiste Willie den Hollander een virtuoos samenspel van mandoline en orgel. Samen zorgden zij voor een afwisselend en goed in het gehoor liggend programma. Oud en nieuw passeerden de revue. Het beroemde dubbelconcerto voor 2 mandolines van Vivaldi weerspiegelde het vrolijke karakter van de muziek en de instrumenten. Het publiek stelde ook het hedendaagse minimalistische repertoire van Enaudi heel erg op prijs. Het was een lazy HAPPY Sunday concert.

 

Eindejaarsvoorstelling 30 december Adrie Oosterling

Het was weer als vanouds. Something old en something new. Adrie Oosterling bezorgde zijn oude getrouwe publiek weer een sfeervolle LAATSTE.

 

 

Tentoonstellingen in 2015

Zeven Zomerse weken 'Kunst uit 't Kerkje'

Het werden weer 7 verrassende presentaties van kunstenaars die ons ook dit jaar weer lieten genieten van hun kunstwerken.

30 mei t/m 6 juni

Klaasje Smit en Loes Smit

13 t/m 20 juni

Jennie den Dekker en Rosangela Arreaza Marval

4 t/m 11 juli

Ineke Bussemaker en Annemiek Hamelink

18 t/m 25 juli

Doris Spoo, Freddy de Krijger en Rudi de Krijger

1 t/m 8 augustus

Ankie Kienhuis en Nel Henneke

15 t/m 22 augustus

Rosemarie Ingels en Johnny van Voren

29 augustus t/m 5 september

Rieke Willems

 

 

 

 

Programma 2014

 

Muziek in 2014

4 oktober 20.00 uur

Café Couleur

4 oktober 2014 herleeft in ’t kerkje van Waterlandkerkje het Parijs van de vorige eeuw. Café Couleur creëert de sfeer van de Parijse nachtclubs uit de hoogtijdagen van de Franse swing en musette. Het trio bestaat uit muzikanten die het Franse chanson een warm hart toedragen.

 

Accordeonist André Bombelijn, maakt al zijn hele leven muziek in de sfeer van de ‘Hot Club de France’, maar dan vooral in Vlaanderen. Daar werd hij beïnvloed door de groep Waso en de muziek van Brassens en Brel.

 

Gitarist Stefan de Ridder ruilde al vroeg de viool in voor de gitaar. Hij raakte bezield door de muziek van Django Reinhardt (een van de grootste namen uit de Belgische jazzgeschiedenis). In die ‘Django stijl’ heeft Stefan in de loop der jaren in diverse formaties gespeeld. Maar ook zangers als Henri Salvador en George Brassens genieten zijn voorkeur.

 

Marjolijn Polfliet is verliefd is op de Franse taal en de chansons uit het Parijs van het interbellum. Zij stond in de finale van het prestigieuze Concours de la Chanson Alliance Française in Den Haag. Het zingen van het Franse repertoire voelt voor haar als thuiskomen.

 

Geen wonder dus dat deze 3 begenadigde muzikanten elkaar hebben gevonden in hun passie voor de Franse muziek. Op 4 oktober brengen zij als Café Couleur een gevarieerd programma: een vleugje melancholie en drama afgewisseld met de nodige vrolijke swing.

 

Inkom : 10 euro (incl. koffie of thee)
Aanvang: 20.00 uur
Reserveren gewenst:
Tel. 0031(0)117-401376
Of per e-mail: waterlandkerkje@zeeuwsekerken.nl

 

 

Tentoonstellingen in 2014 

 

7 Zomerse weken ‘kunst uit `t kerkje’ (flyer), verrassende tentoonstellingen:

14 t/m 21 juni

Rini Fenijn (‘framed frames’, de fiets als centraal thema).

Meer over deze tentoonstelling.

5 t/m 12 juli

Hubert Stuyvaert (aquarellen) en Geoffrey Van Hulle (glaswerk).

Meer over deze tentoonstelling.

19 t/m 26 juli

Daniëlle Vrijsen (aquarel) en Leo Van der heyden (beeldhouwwerk).

Meer over deze tentoonstelling.

2 t/m 9 augustus

Dicky Kets (schilderwerk acryl en olieverf) en Marina Houtzager (objecten).

Meer over deze tentoonstelling.

16 t/m 23 augustus

Marlies Ingels (schilderwerk), Stien Bol (textiel) en Hanneke Manschot (textiel en pentekening).

Meer over deze tentoonstelling.

30 augustus t/m 6 september

fam. Weststrate (keramiek, schilderwerk, pentekening)

Meer over deze tentoonstelling.

13 t/m 20 september

Annette Hogenboom (sieraden), Dorthy Allefs (vaandels en objecten) en Anneke Verdonschot (mandala’s)

Meer over deze tentoonstelling.

 

14 en 15 september

Open monumentendagen

 

 

 


 

 

 

Terugblik naar 2013

 

De tentoonstellingen van 2013

25 mei t/m 1 juni

1e expo + kunst-rondje

Veelzijdig kunstenaar Han Koster liet zijn verrassende creaties zien; een boeiend en vooral kleurrijk verhaal!

Meer over deze tentoonstelling.

15 juni t/m 22 juni

2e expo

Kunstenaars Henk Maas en Elly Van Elsacker-Paauwe lieten prachtige schilderijen en fascinerend steengoed zien!

Meer over deze tentoonstelling.

29 juni t/m 6 juli

3e expo

Met vuur en zuur’, varia in klei en diepdruk.

Onder dit motto toonde Jan Broekmeijer etsen en keramische objecten in Waterlandkerkje.

Meer over deze tentoonstelling.

13 juli t/m 20 juli

4e expo

Jeanine Lonneville en Anita Martens-Beirens namen ons in ’t kerkje mee langs aarde, kleur en…… ons Zeeuwse land.

Meer over deze tentoonstelling.

3 augustus t/m 10 augustus

5e expo

Margôt Bierens en Anneke IJzerman: dansen op het doek en wegdromen bij vergezichten

Meer over deze tentoonstelling.

17 augustus t/m 24 augustus

6e expo

Leendert Maas, Wilma Vermeij en Carlo van Gremberghe.

Dit kunstenaarstrio verraste door unieke expressiviteit, vormgegeven filosofie en krachtige beelden.

Meer over deze tentoonstelling.

31 augustus t/m 7 september

7e expo

Een boeiend en uniek verhaal van 5 gedreven mensen met een groot hart voor kunst: de familie Ferket.

Meer over deze tentoonstelling.

14 en 15 september

open monumentendagen

 

 

De muziek van 2013

8 juni - Triskell

De band Triskell speelde op 8 juni hun veelkleurige muziek voor een volle kerk, voor een enthousiast publiek. Het symbool ‘Triskell’ staat voor een verbondenheid die men op velerlei manieren kan vertalen. Voor de band Triskell staat het voor onderlinge vriendschap, muzikale verbondenheid en het niet aflatende plezier in samenspelen en optreden. En dat was te horen en te zien.

De leden van Triskell worden o.m. beïnvloed door muziek van Canadese Loreena McKennitt, Maura O’Connell en Mary Black, mooie Engelstalige songs van buiten het Iers-Keltische gebied zoals muziek van Bretonse en Scandinavische origine. Een muziekstuk moet in de sfeer van het Triskell-repertoire passen. De bezetting met zang, viool, fluit, accordeon, gitaar en basgitaar maakt het mogelijk een rijk scala aan stijlen te verkennen en toe te passen op oude en nieuwe traditionals. Triskell wisselde verstilde ballads, stevige, meerstemmige songs af met pittige instrumentals. Voor de leden van Triskell is samen muziek maken altijd weer feest. Ook op 8 juni!

31 juli - Cuarteto Baires in het kader van Zomeravondconcerten aan zee.

Cuarteto Baires: Met Martijn van der Linden (viool), Ville Hiltula (bandoneon), Sebastiaan van Delft (piano) en Kay Sleking (contrabas/gitaar) werd een groot publiek getrakteerd op het ruime panorama van de Argentijnse tango. Het kwartet speelde verschillende de stijlen die zich in de loop van de geschiedenis hebben ontwikkeld. Naast traditionele stukken uit de Guardia Vieja (begintijd van de tango) speelden zij Tango Nuevo (o.a. Astor Piazzolla). Ook was er de combinatie bandoneon en gitaar, waarmee naar een periode werd verwezen waarin de gitaar nog een belangrijke begeleidende rol speelde. Jammer dat het kerkje zo klein is. Gelukkig was het mooi weer en bleven veel mensen buiten meegenieten van de klanken die uit de wijd openstaande kerkdeuren kwamen!

25 augustus - Phoenix Jazz Band

Na vele jaren en ontelbare optredens in binnen- en buitenland presenteerde de Phoenix Jazz Band (initiatief van Toon De Groote) zich als een groep begeesterde muzikanten die hun ervaring hebben samengebracht en die naast het vertrouwde New Orleansrepertoire ook op zoek zijn naar minder bekende nummers. Spirituals, marches, gospels, ballads en blues werden afgewisseld met nummers uit de swingjazzperiode. Dat alles is gebracht met een aanstekelijk enthousiasme. Voor de liefhebbers van authentieke jazz betekende dat ‘puur genieten’.

2 november - Jolien Deley en Robin van Heghe

Na die heerlijke zomerse dagen keken we weer verlangend uit naar het seizoen met de meest indrukwekkende kleurenpracht. We gingen op zoek naar warmte, schoonheid en gezelligheid. `t Kerkje van Waterlandkerkje bediende u op uw wenken met een sfeervol klassiek herfstconcert. Celliste Jolien Deley en violist Robin Van Heghe speelden voor ons een kleurenpalet aan composities van oa. Johann Sebastian Bach, Ludwig van Beethoven, Reinhold Glière en Maurice Ravel. Deze talentvolle jonge musici lieten hun kunsten horen aan een enthousiast publiek!

 

 

Andere aktiviteiten in 2013

14 en 15 september - open monumentendagen

Tijdens de open monumentendagen van 2013 stonden de deuren van `t kerkje wagenwijd open. Veel mensen kwamen binnen om ons monumentje te bekijken. De vrijwilligers van `t kerkje, allen bevlogen om het kerkje als ‘Historisch Erfgoed’ in onze regio in stand te houden, ontvingen veel belangstellenden. Naast de architectuur en de geschiedenis van `t kerkje trokken de interessante verzamelingen van Waterlandkerkers bij iedereen de aandacht!

28 december - Eindejaarsvoorstelling Adrie Oosterling

En alwéér wist Adrie ons te begeleiden naar het einde van een mooi jaar. in ‘De laatste van ’t jaar’ nam hij de bezoekers van een uitverkocht kerkje mee langs ontmoeting, hoop, verlangen, de kersttijd, terugkijken, geluk…. Gegoten in lied, anekdote, verhaal, gedicht en samenzang. Adri wist als vanouds zijn publiek te boeien!