Agenda van:

de Nieuwe Kerk te Zierikzee

de Hervormde Kerk te Baarland

de Hervormde Kerk te Kats

de PKN Kerk te Waterlandkerkje

 

Molenstraat 58, Waterlandkerkje

Openingstijden tijdens tentoonstellingen:
di. t/m zat. - 13.00 – 16.30 uur

 

Reserveren voor de concerten
kan per e-mail:

waterlandkerkje@zeeuwsekerken.nl
Rabo 14 78 98 897

Programma 2017

 

Bekijk hier de flyer groter:

Programma 2017 - (pdf 177 kb)

 

Zaterdag 24 juni om 20.00 uur

Midzomeravondconcert met Marijn Slager

Op 24 juni, de langste zaterdagavond van dit jaar, trakteert Marijn Slager - Zeeuwse Amsterdammer of Amsterdamse Zeeuw - ons op 24 juni op een onvergetelijk warme muziekavond met in de pauze een lekkere midzomeravondcocktail!

 

Marijn gebruikt veel verschillende instrumenten, maar op een podium is hij het liefst vooral gitarist en zanger. Het is zijn uitdaging om het publiek te verrassen met mooie muzikale arrangementen; hij speelt versterkt en/of akoestisch, dat ligt aan de zaal en aan het publiek. Voor ons, op deze 24e juni in ons knusse kerkje, is het een verrassing.

Marijn is bekend van optredens in cafés, kerken, festivals, op kleine en op grote podia. Het repertoire waar hij ons van laat genieten bestaat vooral uit eigen werk. Als verrassing laat hij ook enkele originele, wat minder bekende werken van muzikale popgrootmeesters de revue passeren.

 

Op alle Zeeuwse poppodia is Marijn een goede bekende. Hij trad op in New York en Montreal met zijn Engelstalige repertoire. Als hij niet optreedt, is hij te vinden in zijn studio’s in Amsterdam of in Zeeland, waar hij momenteel vooral filmmuziek componeert. Hij is bekend van de muziek voor o.a. de films Wilde Mossels en Supernova. Marijn maakt geluidstracks die overal ter wereld worden gebruikt. Ook uit dit repertoire zal Marijn nummers laten horen.

 

Naast zijn solo-optredens speelt Marijn al ruim 25 jaar in diverse bands en projecten zoals the Pheromones en NuffSaid (rock), the Oscars (filmmuziek) en the Orca’s (surfmuziek). Ze spleen dan op grote podia zoals Lowlands, Zwarte Cross, Paradiso en de Melkweg.

 

Maar wees gerust, Marijn gaat u niet wegjagen met keiharde rockmuziek. Zijn repertoire past hij gemakkelijk aan, aan elk publiek. Het is zijn uitdaging om iedereen te trakteren op een onvergetelijke muzikale avond.

 

Adres 't Kerkje: Molenstraat 58

Toegangsprijs: €12,- incl. koffie/thee

Reserveren graag, per e-mail: waterlandkerkje@zeeuwsekerken.nl

Per telefoon: 0031(0)624268609

 

 

Woensdag 23 augustus 20.00

Zomeravondconcert: Het Mosa Trio

Alexandra Van Beveren (viool), Paul Stavridis (cello), Bram de Vree (piano). Het Mosa Trio is opgericht in 2010.

 

Door de bijna onuitputtelijke energie die de leden van het jonge Nederlands-Belgische pianotrio steken in het doorgronden van hun repertoire, bevatten hun vertolkingen een grote expressie, veel innerlijke diepgang en een homogene interpretatie. Dit laat het trio horen in een breed repertoire dat reikt van vroeg klassiek tot hedendaags klassiek.

 

Programma:

Trio in A klein - Maurice Ravel (1875-1937)

Trio op. 2 - Mathias Coppens (1988). Het werk van Mathias Coppens is speciaal voor het Mosa Trio geschreven.

Pauze

Trio nr. 2 in Es groot, D. 929 - Franz Schubert (1797-1828)

 

Toegang € 10.00 p.p., kinderen tot 12 jaar gratis (onder begeleiding).

In de pauze van het concert bieden wij u gratis koffie, thee en frisdrank aan. Kaarten uitsluitend verkrijgbaar aan de kassa vanaf een half uur voor aanvang.

Adres: 't Kerkje, Molenstraat 58

Voor het actuele overzicht verwijzen wij naar onze website www.zomeravondconcertenaanzee.nl

 

 

Zaterdag 27 mei 2017 om 20u

Concert: Centerpiece

Op zaterdag 27 mei is ‘Centerpiece’ te gast in ’t kerkje van Waterlandkerkje. Een jarenlange samenwerking tussen zangeres Katrien Van Opstal en saxofonist John Snauwaert resulteerde in dit nieuwe trio met gitarist Hendrik Braeckman.

 

Deze bijzondere bezetting staat garant voor authenticiteit, swing en liefde voor muziek. De unieke sound van saxofoon, gitaar en zang vormt de spirit van ‘Centerpiece’.

 

Op het programma staat muziek om te raken en bij weg te dromen. Eigen creaties en frisse interpretaties van standards, authentiek en intiem gebracht door drie gepassioneerde muzikanten met een hart voor jazz.

 

Wij verzekeren u: dit wordt een avond waar de liefde voor muziek de boventoon voert.

 

't Kerkje: Molenstraat 58

Toegangsprijs: €12,-

Reserveren graag, per e-mail: waterlandkerkje@zeeuwsekerken.nl

Per telefoon: 0031(0)117-401376

 

Bekijk hier de flyer:

Flyer Centerpiece 2017 - (pdf 646 kb)

 

Zeven Zomerse Weken 2017

1e tentoonstelling 10 t/m 17 juni

Leni van der Steen & Walter Stroef

Olieverf/gemengde techniek – beeldhouwwerk

 

Leni van der Steen

Leni, in Deurne geboren, volgde een opleiding als tekenleraar aan de pedagogische academie in Breda. Ze ontwikkelde zich verder in de schilderkunst. Ze verhuisde naar Amsterdam en werd medeoprichter en lid van de kunstkring Kunstenaars Amsterdam Noord (KAN) Vanaf 2000 is zij woonachtig te Breskens.

 

In haar serie schilderijen ‘Heartbreak Hotel’ biedt elk werk een momentopname van een 'dubbelzinnige' confrontatie in een der kamers van het hotel. Soms schokkende, soms ontroerende, soms vervreemdende kijk op alles wat we delen met de ander. De 'lust' in schilderen leidt bij Leni onder andere tot stillevens, fantasiewerelden, naakten en landschappen.

 

 

Walter Stroef

Kunstenaar Walter Stroef heeft al van jongsafaan een intense en obsessieve relatie met het scheppende element in de natuur, die hij tracht te hercreëren door middel van verschillende natuurlijke grondstoffen. Walter is een selfmade man, vanuit zijn leergierigheid heeft hij talrijke wateren doorzwommen. Hij onderwierp zich aan de technieken van de schilderkunst en onderzocht de uitstraling van vele grootmeesters, van Bruegel tot Picasso. Vanaf 2000 ging zijn voorliefde meer en meer uit naar de beeldhouwwerk.

 

Het beeldhouwwerk van Walter kunnen we zien als een face-to-face uitdaging met de materie van moeder aarde. In Walter leeft een enorme eerbied voor de materie, de steen moet de steen blijven, marmer moet marmer blijven en graniet, graniet. Vervolgens werkt hij ook met harde houtsoorten. Zijn werktuigen: de platte- en puntbeitel, de oude frijnslagbeitel, de moker, de schijf- en slijpmachine en schuurpapier.

 

Walters thema’s zijn: de vrouw, figuren zonder gezicht, beelden uit fauna en flora en abstract. Zijn grote verscheidenheid aan beelden werd al in binnen en buitenland geëxposeerd.

 

2e tentoonstelling 1 t/m 8 juli

Vera Dedeurwaerdere

Zeefdruk, etsen en keramiek

 

Vera Dedeurwaerdere

Het motto van Vera is ‘Creëren is leven en leven is een kunst’. Die scheppingsdrang maakt haar tot een veelzijdig kunstenaar.

 

Vera begon haar opleiding ‘D.K.O. Schilderkunst’ aan de academie te Eeklo. Later legde ze zich toe op het zeefdrukken en specialiseerde ze zich ook in het maken van etsen en keramiek. Schilderen, zeefdruk, boetseren voor Vera zijn het allemaal mediums om een idee, vorm en visie in beeld te brengen.

 

Met haar zeefdrukken benadert Vera soms heel dicht de abstractie, toch slaagt zij er in om haar contact met de werkelijkheid niet te verliezen. Communicatie en spanningsvelden tussen mens en natuur zijn haar grote inspiratiebron. Stemmingen en het onuitgesproken woord bepalen de sfeer van het werk.

 

Vera’s zeefdrukken, etsen en keramiek komen in het kerkje van Waterlandkerkje zeer mooi tot hun recht!

 

3e tentoonstelling 15 t/m 22 juli

Elise Lamotte & Isabelle Stroef

Portret en tekeningen – beelden en objecten

 

Elise Lamotte

Het teken- en schildertalent is Elise aangeboren. Na zes jaar opleiding bij Luc Verstraete, aan de Academie voor Schone Kunsten in Eeklo, behaalde zij in 1982 aldaar de grootste onderscheiding voor Schilderkunst. Zij ontving in 1983 de Gouden Staatsmedaille voor Schilderkunst als bekroning van haar academische studies en ook als waardering voor haar totaalwerk. Het was meteen een aanmoediging om zich nog meer en beter aan de schilderkunst te wijden.

 

Elise is niet op zoek naar het spectaculaire maar naar de diepte, de verfijning, de verinnerlijking. Naar de zuivere schoonheid in de mens, de natuur en de kunst. Zij tekent en schildert portretten, figuren, stillevens in olieverf met een figuratieve naar abstraherende beeldende taal. Haar naakten blinken uit in vorm en kleur. Haar kleurrijke en tegelijk tere bloemstukken zijn vaak een combinatie van impressionisme en expressionisme. De schaduwpartijen zijn uitgewerkt in rake, heldere en gedurfde kleuren, met gevoel voor licht en nuance.

 

Het alom geroemde werk van Elise kreeg internationaal aandacht en zij exposeerde dan ook in binnen- en buitenland. Eerder werd haar talent als volgt onder woorden gebracht: ‘het ademt een bijzonder parfum uit. Het doet je onweerstaanbaar denken aan de wereld van vroeger of elders, een wereld waar alles mooier zou zijn en echter, dieper en zachter.

 

 

Isabelle Stroef

Isabelle volgde aan het Sint-Lucas instituut te Gent beeldhouwkunst en restauratie en conservatie in steen en hout. Vervolgens behaalde ze een specialisatie tekenen. Haar lerarenopleiding en haar kunstzinnige vorming verschafte haar toegang tot een sleutelpositie in de ergotherapie. Ze leidt een artistiek atelier bij volwassen mensen met een matige tot ernstige handicap. Een job met uitdaging en karakter.

 

Naast haar werkzaamheden maakt ze deel uit van de BMB beeldhouwers groep in Wortegem Petegem. Van hieruit worden de monumentale beelden gemaakt en overal door het hele land tentoongesteld. Isabelle Stroef beschouwt haar beeldend werk als de projectie van een intense zoektocht naar zichzelf en de connecties met haar medemens.

 

Met haar beeldend werk in klei, stenen, takken, boomwortels maakt ze eigenaardige creaties die wenken en uitnodigen. Haar beelden krijgen een unieke gestalte door toevoegsels in brons, koper of zilver. Hun uitstraling kan zowel alledaags als mystiek zijn. Voor Isabelle ligt de kracht van haar werk in de eenvoud. Hiervoor gaat ze op zoek naar het pure. Isabelle wil met haar creaties mensen ontroeren, beroeren…Kunst is een uiting van haar diepste emotie.

 

4e tentoonstelling 29 juli t/m 5 augustus

Helge van Drongelen & Pottenbakkerij Aardenwerk

Quilts - keramiek

 

Helge van Drongelen

Kunstenares Helge van Drongelen was als kind reeds bezig met tekenen en handwerktechnieken. Het creatief bezig zijn zat haar in de genen. Op de tentoonstelling in ’t kerkje stelt ze haar quilts tentoon. In Amerika kwam ze voor het eerst in contact met deze kunstvorm. Het boeide haar dusdanig dat ze besloot om de technieken zelf te gaan leren. Na 5 jaar lessen en midweek workshops bij bekende quilters o.a. uit Engeland, Zwitserland, Amerika Had ze alle technieken onder de knie en ging ze er zelf les in geven.

 

Vele jaren later besloot Helge toch haar eigen weg te bewandelen. Het totaalconcept moest breder worden: eigen ontwerpen, meerdere technieken, verscheidenheid aan materialen. Samen met een bekende Belgische quiltster richtte ze een groep op met als enige doel: alles mag, op éen ding na: het ontwerp moet een eigen creatie zijn. Volgend jaar kijken ze op onze tiende tentoonstelling terug op 10 jaar intensief en gedreven samenwerking.

 

Het werk van Helge van Drongelen is veelzijdig. Soms komt het vanzelf, vanuit de buik, de ideeën, flitsen van kleuren. Soms is het filosofie, soms gewoon iets dagelijks uit haar omgeving waar ze zich sterk verbonden mee voelt. Voor de tentoonstelling in ’t kerkje maakt Helge gebruik van talrijke technieken: met de hand met de machine of beide, met laagjes of wegknippen en vervormen, met verven of zeefdrukken. Haar materiaalkeuze is ook heel uitgebreid: garens, borduurzijde, wol, katoen, kralen, zelfgemaakte woorden, veel soorten papier, vilt, breiwerk, haakwerk, enz.

 

 

Pottenbakkerij Aardenwerk

Tijdens deze tentoonstelling laten cursisten van pottenbakker Ankie Kienhuis hun werk zien. Er is keramiek met de hand opgebouwd, keramiek met plakken en rollen en keramiek dat is gedraaid op de draaischijf. Het werk wat getoond wordt is heel divers.

 

De klei die gebruikt wordt is witte steengoedklei met en zonder chamotte. Het toevoegen van chamotte aan de klei is afhankelijk van de grootte van het werk. De werkstukken zijn gedecoreerd met glazuur en engobe. Iedere cursist laat zijn eigen stijl zien.

 

Ook is Raku en Naked Raku gestookte keramiek te zien. Raku is de naam voor een oude Japanse stooktechniek. De keramiek wordt gestookt in een gasoven tot ongeveer 950 graden en dan met tangen uit de oven gehaald. Door de temperatuurschok gaat het glazuur barsten. Het keramiek wordt daarna in een ton met zaagsel geplaatst. Dit zaagsel gaat door de hitte branden. De vlammen worden gedoofd door de ton af te sluiten. De rook die nu ontstaat, trekt in de barsten en de ongeglazuurde delen van het werk. Naked Raku is een variant op Raku.

 

Tijdens de tentoonstelling zijn cursisten aanwezig om uitleg te geven.

 

5e tentoonstelling 12 t/m 19 augustus

Geertje van Schaijk & Jan Becu

Acryl/gemengde techniek – beelden en objecten

 

Geertje van Schaijk

Geertje van Schaijk, geboren Amsterdam, woont in Schoondijke. Na de middelbare school volgde zij 1 jaar avond-vooropleiding academisch tekenen en schilderen aan de kunstacademie van Amsterdam. Op 18 jarige leeftijd vertrok zij voor langere tijd naar o.a. Londen, Berlijn en Barcelona, om daar te werken en te studeren (talen). Uiteindelijk werkte en woonde Geertje op veel plaatsen van de wereld, maar altijd waren potlood, papier en soms verf aanwezig. Midden jaren ‘80 volgde Geertje in Breda 4 jaar lang de avondopleiding academisch tekenen en schilderen, maar zij zocht na enige tijd verdere ontwikkeling in meer expressive en abstracte vormen.

 

Geertjes werk is impulsief en spontaan en de emotie van het moment is erg belangrijk. Maar er zijn ook de stille momenten en zij vindt het een uitdaging om ook deze vast te leggen zonder dat het een saaie boel wordt.

 

Na een periode gewerkt te hebben met gemengde technieken, gouaches en collages op papier, is Geertje de laatste jaren voornamelijk bezig met acryl, gemengde techniek op doek. Tekenen blijft haar echter altijd dichtbij en ook is het digitaal uitproberen een leuke bijkomstigheid. “Het is altijd weer een gevecht om de uitdaging aan te gaan en niet in een soort ‘kunstje’ te blijven hangen”. Als ze na ongeveer een maand nog redelijk tevreden is met nieuw werk, dan ‘mag het blijven’.

 

 

Jan Becu

De kracht van de natuur is voor beeldend kunstenaar Becu een van de belangrijkste inspiratiebronnen. Jan is geboeid door de structuur van diverse materialen; hij ziet het als een uitdaging deze te combineren tot eenheid. De natuur met al zijn krachten, al of niet in balans, de schoonheid van simpele dingen als een stuk hout of een steen zijn een bron van inspiratie.

 

Jan heeft al zijn hele leven belangstelling voor beeldende kunst. Zelf actief hiermee bezig zijn, bleef aanvankelijk bij een aantal incidentele pogingen. Pas nadat Jan het werkzame deel van zijn leven als akkerbouwer in West Zeeuws-Vlaanderen afsloot, stortte hij zich echt op het beeldhouwen. Vanaf 2004 volgde Jan een opleiding beeldhouwen aan de Stedelijke Academie Voor Schone Kunsten in Eeklo, die hij in juni 2013 met goed resultaat afrondde.

 

Jan exposeerde onder andere in Groede en in Aardenburg en eerder al - in 2010, samen met vrouw en dochter - in Waterlandkerkje. Naast de exposities neemt Jan deel aan kunstmarkten en weekend-tentoonstellingen. Tijdens zijn expositie in Waterlandkerkje toont Jan Becu zoveel mogelijk beelden van na 2013, en werk dat niet eerder is geëxposeerd.

 

6e tentoonstelling 26 augustus t/m 2 september

Janneke Kramer & Jeanne van Dranen

Figuratie/olieverf/acryl - beelden

 

Janneke Kramer

De in hart en nieren Zeeuws-Vlaamse kunstenaar Janneke Kramer is afgestudeerd aan de Kunstacademie Knokke en de Kunstacademie Eeklo, met als specialisatie (geometrische) abstractie. Een aantal jaren schilderde Janneke realistisch (olieverf), met als thema mens en natuur. Later werd haar werk meer geometrisch en abstract (acryl), waarin het landschap ook een inspiratiebron kan zijn.

 

Onderliggende structuren worden zichtbaar gemaakt door vormen, kleuren, contrasten en ritmes, waardoor een eigen abstracte beeldtaal met een ruimtelijk effect ontstaat. Ook maakt ze kleine abstracte werken, die samen ook weer een geheel kunnen zijn qua vormen, lijnen, (verschuivende) vlakken en kleuren.

 

Janneke’s werk ontstaat door observeren en reflecteren. Toch laat ze ook veel aan het toeval over. Door ‘los te laten’ ... ontstaat een heel spontaan werk. De toeschouwer kan zijn eigen fantasie gebruiken om zelf in te vullen wat men eventueel herkent in een werk. Soms zijn het vormen, kleuren en lijnen die een spannend geheel vormen. “Kunst zit vooral in je hoofd en roept altijd emotie op”. Janneke’s werk kan de indruk geven dat je van binnen naar buiten kijkt of van buiten naar binnen, daarom noemt zij het: ‘binnenstebuiten’.

 

 

Jeanne van Dranen

Jeanne van Dranen werd geboren in Den Hoorn, Zuid-Holland. Momenteel is ze woonachtig in Fijnaart. 17 jaar geleden werd Jeanne gegrepen door de beeldhouwkunst. Dankzij de steen kreeg haar leven een totaal andere invulling. Voor kunstenares Jeanne van Dranen is het beeldhouwen een manier om haar hoofd leeg te halen. Het beeldhouwen geeft haar een andere kijk op de kunst in het algemeen en op beelden in het bijzonder.

 

Ze maakt gebruik van verschillende steensoorten: serpentijn, soapstone, speksteen uit Brazilië en India, en albast. In haar werk laat ze zich vooral inspireren door de steen zelf. De omvang, kleur en eventuele barsten bepalen in hoge mate wat er uiteindelijk te voorschijn komt. Haar voorkeur gaat uit naar handgereedschappen maar soms is een machinale bewerking noodzakelijk.

 

Het tentoonstellen heeft voor Jeanne geen prioriteit. Het beeldhouwen zelf geeft Jeanne alle voldoening. Toch was het fijn om in 2011 tweemaal het genot van het tentoonstellen te mogen ervaren. Als kunstenaar word je geraakt door de interactie met je publiek.

 

7e tentoonstelling 9 t/m 16 september

Arjelien, Levi, Jaap, Willemien en Martin

Een kunstzinnige familie

 

Arjelien van Dijke

Arjelien studeerde in 1996 af aan de Academie voor Beeldende Vorming in Tilburg. Daar heeft ze ook haar lerarenopleiding afgerond.

 

Kunstenares Arjelien Van Dijke specialiseerde zich in olieverf-schilderen. De olieverftechniek heeft ze altijd louter experimenteel toegepast. Arjelien geeft er de voorkeur aan om klassieke technieken te gebruiken in combinatie met andere materialen. Na haar afstuderen richtte ze haar aandacht op het inspireren van anderen. Te mogen ontdekken hoe ook anderen hun draai vonden in datgene waar haar hart lag, was bijzonder.

 

In haar huidige werk laat ze zich inspireren door het woord ‘plaatje’. Iemand gebruikte dit ooit - niet als compliment - in relatie tot haar werk. Persoonlijk vindt zij het woord ‘plaatje’ heel toepasselijk voor haar werk. Zij laat een wereld zien die ze graag parallel laat lopen met de werkelijkheid. De kinderlijke naïviteit als tegenwicht voor de harde werkelijkheid!

 

De wereld van kunstenares Arjelien komt tot stand door gebruik te maken van diverse technieken: olieverf, aquarelverf, druktechnieken, oliepastelkrijt. Een nieuwe wereld die de toeschouwer uitnodigt!

 

Jaap Clement

Zijn werkzame leven was Jaap docent en consulent cultuureducatie voor het basisonderwijs. Hij gaf les bij kinderateliers in tekenen en schilderen. Zijn tekenakte behaalde hij aan de Jan van Eijck academie in Maastricht. Momenteel is Jaap werkzaam als docent kunstgeschiedenis. Hij geeft cursussen, lezingen, organiseert projecten en excursies.

 

Op de tentoonstelling worden tekeningen getoond die betrekking hebben op ‘het pad’: Jaaps visie en beleving van hoe het leven zich vaak onbewust, als vanzelf ontrolt.

 

“Het pad is recht en tamelijk lang. Bijna een weg uit een boekje over perspectief, waarin de linkerkant en de rechterkant mooi in één punt bij elkaar komen. Maar in dit geval wordt het pad aan de einder doorsneden door een groene dijk. Daardoor is de horizon niet zichtbaar” (citaat uit Jaaps ‘het pad’). Op de expositie laat Jaap tekeningen zien, die allemaal zijn voortgekomen uit deze visie.

 

Willemien van Dijke

De beeldende uitingen van Willemien zijn een ode aan de natuurlijke en melancholische schoonheid van het kleine en het verstilde, van het frêle en het vergankelijke. Op poëtische wijze laat ze sterk vereenvoudigde twee- en driedimensionale vormen in haar werk versmelten met verweerde stukken zwerfafval. Het contrast tussen de doorleefde texturen van de gevonden voorwerpen en haar gestileerde, verstilde eigen beeldtaal zorgen voor een spanningsveld waar een rustgevende esthetiek van uitgaat.

 

Naast haar autonome beeldende werkzaamheden werkt Willemien samen met haar lief Martin Hoevenaars (fysiek performer) aan performances, waarbinnen zij onder de naam Mawihodi op sferische wijze uitdrukking geven aan een versmelting tussen beeldende- en bewegingskunst. Doel van deze performances is om de vluchtigheid van voorbijgaande bewegingen in verstilde beelden vast te leggen.

 

 

Martin Hoevenaars

Martin heeft een achtergrond als fysiek acteur/performer en is zich na fysiek ongemak de laatste paar jaar meer gaan richten op het maken van beeldend werk. Samen met zijn lief Willemien van Dijke vormt hij MAWIHODI, waarbij beeldende en performancekunst met elkaar versmelten.

 

Hij heeft een sterke band ontwikkeld met het Thoolse landschap, waar hij sinds 2013 woont. “Gelijk de ganzen die op doorreis zijn, maar niet meer vertrekken, zo ben ik hier terecht gekomen en zo ben ik van het Thoolse landschap gaan houden”. Ontdaan van alle details probeert Martin de dynamiek en de schoonheid die hij ziet en voelt te vangen. Daarbij hergebruikt hij afgedankt materiaal en schildert en tekent hij vaak op onderdelen, zoals houten panelen die de Oosterschelde hem ‘schenkt’.

 

Martin heeft qua beeldend werk meer met leegte en belofte dan met uitbundigheid. Het is daarom niet vreemd dat Martin een sterke voorkeur heeft voor het winterse landschap. “Het winterse landschap ligt er beloftevol bij. De vers geploegde aarde ligt in dikke rollen te rusten. De lucht is soms strak blauw, soms scheidt een laaghangende mist het donkere land van de lichte hemel en soms leunen zware wolken tegen de horizon. Er is altijd beweging, ook al beweegt er niets; er is altijd leegte, ook al is de blik gevuld en er is altijd hoop, ook al is die verscholen”.

 

Zondag 19 maart 2017 om 14u30

Koffieconcert: Klassiek achter de dijken

Op 19 maart 2017 vindt in ’t kerkje van Waterlandkerkje het koffieconcert ‘Klassiek achter de dijken’ plaats. De musici van die middag zijn Alisa en Diederik van Dijk (broer en zus). Beiden professionele muzikanten met een enorme gedrevenheid.

 

Alisa vertrok op 10- jarige leeftijd met haar ouders, broers en zusje naar Canada en heeft haar muziekopleiding daar genoten. In 2014 rondde ze in Nederland haar studie als uitvoerend musicus viool, cum laude af. Haar zuivere vioolspel klinkt warm en intiem. Als uitvoerend musicus deed ze in solo- en kamermuziekrecitals en orkestverband de nodige ervaring op, zowel in Nederland als Canada. De laatste jaren treedt ze ook op als klassiek geschoolde zangeres.

 

 

Diederik van Dijk studeerde cello in Canada. Zijn studie ‘barokcello’ bracht hem terug naar Nederland, waar hij aan het Utrechts conservatorium een bachelor voor historische Instrumenten behaalde.

Het bespelen van zowel moderne cello als barokcello maakt hem tot een veelzijdig succesvol muzikant. Door die veelzijdigheid maakt hij deel uit van talrijke ensembles.(De Nieuwe Philharmonie Utrecht, Concerto Barocco, Trio da Fusignano, Holland Opera en Currende)

 

Met ‘Klassiek achter de dijken’ vertolken Alisa en Diederik oa. werk van Bach, Glière, Honegger, Servais en Fauré. De muzikale klik die broer en zus van Dijk met elkaar hebben zorgt op 19 maart ongetwijfeld voor originele en karakteristieke vertolkingen. Een van de hoogtepunten van die middag wordt de vocale verrassing die Alisa voor haar publiek nog in petto heeft.

 

't Kerkje: Molenstraat 58

Toegangsprijs: €12,-

Reserveren mogelijk: waterlandkerkje@zeeuwsekerken.nl

of per telefoon: 0031(0)117-401376

 

 

12 februari 14.30 uur (koffieconcert)

Valentijn zondagmiddag koffieconcert ‘Le souffle du coeur’

In 't kerkje van Waterlandkerkje wordt Valentijn vieren stilaan traditie. Op 12 februari 2017 doen we dat met een accordeonist en een zangeres: André Bombelijn en Rose-Ann Devuyst. Twee mensen die het Franse chanson een warm hart toedragen. Zij brengen muziek uit de Franse cultuur, uit het interbellum. De titel van hun programma ‘le souffle du coeur’ -de adem van het hart- vat de muzikale keuze van de middag perfect samen.

 

De Franse helden van melancholie en drama zoals Piaf, Montand, Trenet, Gainsbourg en Henri Salvador passeren de revue. Nummers zoals Les feuilles mortes, Que reste t-il de nos amours en Mon amant de St.Jean zullen op deze Valentijn zeker niet ontbreken.

 

De Franse chansons worden afgewisseld met warme en sensuele klanken van Bossanova en overige Zuid-Amerikaanse ritmes. Om deze middag helemaal compleet te maken kunnen we ons laten verleiden door opzwepende en passionele klanken van de tango.

Een voorproefje: https://youtu.be/6Jcrc7bqt30

 

 

't Kerkje: Molenstraat 58

Toegangsprijs: €12,-

Reserveren graag: waterlandkerkje@zeeuwsekerken.nl

of per telefoon: 0031(0)117-401376

 

Bekijk hier de flyer:

Flyer Valentijn 2017 - (pdf 646 kb)

 

 

 

Terugblik evenementen 2016

 

30 december Eindejaar met Rein de Vos en.... glühwein

Op 30 december 2016 sloten we naar goede gewoonte in ’t kerkje van Waterlandkerkje het jaar in stijl af. Met een lach en een traan. Een vrolijke noot en toch even omkijken. Nu uitbundig, dan weer intiem. In deze sfeer nam rasmuzikant Rein De Vos ons mee aan de vooravond van oudjaar. Op zijn 'piano des pauvres' - zijn geliefde accordeon - begeleidde hij zichzelf en het meezingend publiek. Daarnaast liet hij zijn publiek proeven van de meeslepende melancholische klanken van de Argentijnse bandoneon. Naast het muzikaal gebeuren verraste Rein De Vos ons met zorgvuldig uitgekozen verhalen, die ons in de donkerste tijd van het jaar even terug naar binnen brachten.

 

23 oktober koffieconcert La Chapelle Sauvage met Grieg

La Chapelle Sauvage bracht in ’t kerkje van Waterlandkerkje een concert waar kleur en verbeelding centraal stonden. Dit internationale gezelschap is een van de favorieten van het podium van ’t kerkje. Afhankelijk van het repertoire concerteerden zij in steeds wisselende bezettingen. La Chapelle Sauvage streeft naar een creatieve en authentiek verantwoorde uitvoering. De musici zijn één voor één jonge professionelen die naast hun ruime activiteiten in de verschillende orkesten van België en Europa ook bouwen aan een solocarrière. Wat hen samenbrengt en typeert is een ontembare muzikale ambitie. Bij dit concert was de bezetting: Liudmila Harbuza, viool I, Joanna Staruch-Smolec, viool II, Danila Mashkin, altviool, Elena Abdrashitova, cello, Karel De Wilde, algemene leiding.

 

17 september 2016 Claudia y Manito: 'Arpamor'

Zuid-Amerikaanse klanken met gipsy temperament. Claudia, zangeres/harpiste en Manito, veelzijdig gitarist/componist zijn in de wereldmuziekscene beslist geen onbekenden. Op 17 september verraste het duo met hun akoestische concert ‘Arpamor’ (liefde voor de harp). Claudia speelde melancholische zamba’s , ritmische tango’s en stukken uit Paraguay en Venezuela. Daarnaast zong ze een aantal Spaanstalige liederen; hierbij begeleidde zij zichzelf op gitaar. Manito, zijn naam verwijst naar de gitaarlegende Manitas de Plata. Met gevoelige fraseringen en tot de verbeelding sprekende improvisaties stond giwasipsygitarist Manito Claudia muzikaal terzijde. Zijn gitaarspel was intuïtief en dynamisch. Voor Manito is de gitaar een verlengstuk van de ziel. De combinatie van Paraguayaanse harp, het zwoele stemgeluid van Claudia en het intuïtieve zigeuner gitaarspel van Manito zorgden voor een eigen karakteristiek geluid. Als luisteraar werd je meegezogen in hun uniek samenspel.

 

Zeven Zomerse Weken 2016

 

Tentoonstelling 10 t/m 17 september

Kelly Braekevelt en Luc Leybaert

Olieverf/pentekeningen en sculpturen/installatie

 

Tentoonstelling 13 t/m 20 augustus

Mirjam Puype en Renaat Meersman

Keramiek en schilderijen acryl/mixed

 

Tentoonstelling 30 juli t/m 7 augustus

Astrid Schoovers en Henriette van Overbeek

Sculpturen en fotografie

 

Tentoonstelling 16 t/m 23 juli

Marlies Ingels en Loes Müller

Schilderijen acryl en bronzen beelden/sieraden

 

Tentoonstelling 2 t/m 9 juli

Elise de Baets en Margreeth Bronke

Aquarellen en bronzen objecten

 

Tentoonstelling 4 t/m 11 juni

Rinneke van Looveren en Ina Marcus

Schilderijen acryl/mixed en bronzen objecten

 

Tentoonstelling 21 t/m 28 mei

Henriette Fierens & Annelies & Jodi de Back

Aquarellen en Keramiek

 

18 juni concert Micheline & her Music

18 juni 2016 stond in ’t Kerkje van Waterlandkerkje Micheline Van Hautem op het podium voor een overvolle zaal. 15 jaar geleden trok deze ‘grande dame` uit Vlaanderen met haar muziek de wijde wereld in. Ze speelde in New York, Edinburgh en Australië en nu ook – eindelijk – een keer in Waterlandkerkje. In Micheline & her Music, het programma dat Micheline in Waterlandkerkje bracht, nam ze haar publiek mee op een muzikale reis: “Hoe is het zingen begonnen? Wat doet het met mij? Wat voedt mij? Waar neemt het mij hopelijk mee naartoe?”

Songs van haar vroegere helden: Fleetwood Mac, The Beatles, Linda Ronstadt maar ook haar Franse geliefden: Brel & Piaf, en eigen geschreven liederen passeerden de revue. Dit alles in haar bezielende en geloofwaardige stijl. Het was een topavond, dankzij deze geweldige chansonnière en haar ‘one woman show met 5 sterren entertainmentkwaliteit’.

 

17 april koffie/pop/folk/concert Hugo’s Cousin

Op zondagmiddag 17 april stond Hugo’s Cousin, met danser, op het podium van ’t kerkje in Waterlandkerkje. Hugo's Cousin is een indie popfolk band uit Gent, die zich kenmerkt door een akoestische sound, harmony vocals en catchy melodieën. Ze brengen dromerige songs, zwevend tussen melancholie en verlangen met een vleugje maatschappijkritiek. Het trio bestaat uit Dorien Staljanssens (piano/gitaar) met aan haar zijde Muriel Boulanger op contrabas en Anne Van Steenwinkel op viool. Tijdens het concert wisselden strijkorkest, ritmesectie en backing vocals elkaar af. Liefhebbers van singer-songwritermuziek kregen een middagje nostalgische popfolk van de jaren zestig verpakt in een nieuw jasje.

 

14 februari Valentijnsconcert ‘Chansons pour le temps qui reste’

Op Valentijnsdag pakte ’t kerkje van Waterlandkerkje uit met instrumentale chansons. ‘Chansons pour le temps qui reste’ is het laatste album in de Chansonstrilogie van Wouter Vandenabeele. Wouter noemt zijn instrumentale chansons ‘impressies van voorbije reizen en al dan niet toevallige ontmoetingen, waarin de viool ronddwaalt als een fadozangeres, nu eens hevig, dan weer dromerig.’ Wouter en de zijnen, ditmaal Accordeonist Sara Salvérius en cellist Lode Vercampt, brachten warme beklijvende melodieën, klassieke muziek met een knipoog naar de wereld. Muziek die je meevoerde naar avontuurlijke en romantische oorden waar grenzen vervagen.

 

24 januari koffieconcert Warme Wanten

Een middagconcert met muziek, verhalen en een vleugje poëzie. Het team van ’t kerkje van Waterlandkerkje nodigde het publiek van harte uit voor een hartverwarmende literaire en muzikale middag ‘Warme Wanten’. Debora Meier, James van de Water, Roland Stolk, Mimi Ventura en Willem Ploum verrasten hun publiek met een veelzijdig programma dat draait om hoop, liefde, verlangen en troost. Tekst en muziek wisselden elkaar af. Meester in de vertelkunst/kunstenaar Willem Ploum verhaalde op luchtige wijze over het dorpsgeheim, een verhaal van de Vlaamse auteur Walter van den Broeck. Het geheel werd omlijst met muziek van Roland Stolk, Debora Meier en James van de Water. Zij maakten gebruik van verschillende muziekstijlen (instrumentaal en vocaal), die ons tot in onze diepste emotie raakten. Op zondagmiddag 24 januari waren alle ingrediënten voor een geslaagde, verwarmende muziektheatermiddag aanwezig. Een gezellig historisch kader, heerlijk geurende koffie/thee of ‘hot chocolate’ maakten ons uitje compleet.

 

 

 

Terugblik 2015

Kunst en cultuur in 't kerkje van Waterlandkerkje

 

Muziek in 2015

 

Klassiek Valentijnsconcert 14 februari

Karel De Wilde, Liudmila Harbuza, Elisa Clegg, Diana Aivia speelden liefdesmuziek van barok tot romantiek. Wát een passie! Wát een virtuositeit! Wie nog niet verliefd was, werd het op 14 februari in ons kerkje!

 

Le temps d’une chanson 15 maart

Rein de Vos gitaar, en Gudrun Roos zang, met een selectie uit hun repertoire van Edith Piaf tot Billy Holiday. Liefhebbers van oude jazz en Franse liederen kwamen volop aan hun trekken. De vertolking van Piaf lieten sommigen geloven, dat er niet 2, maar drie muzikanten naar ‘t kerkje waren gekomen! Het leek alsof naast Rein en Gudrun ook Edith Piaf zelf naar Zeeuws-Vlaanderen was gekomen om ons publiek in vervoering te brengen.

 

Passieconcert, 22 maart

La Chapelle Sauvage met Jolien De Gendt en Stephen George Yeseta met Couperin, Charpentier, Biber, Vivaldi en Scarlatti. De jonge, zeer getalenteerde muzikanten brachten het publiek in vervoering. Dit deden ze met muziek die enorm goed bij de passietijd hoort én bij de intimiteit van ons kerkje!

 

Palabras de amor, 26 april (Spaanse en zuiderse muziek met poëzie)

Lies Verholle, Bram Vermeire, Stephanie Van Leuven, Bernadette Vandenhove. Laten we over liefde spreken. Ja, liefde, verlangen, passie en emotie, meeslepende muziek en prachtige gedichten, een streling voor het oor, het oog en de ziel!

 

Wereldmuziek 27 juni

Duo Sarah Salvérius & Wouter Vandenabeele speelden muziek van over de hele wereld met virtuoos viool- en accordeonspel. Niet alleen het publiek zat op het puntje van de stoel. Meeslepende muziek, prachtige dialogen tussen accordeon en viool, virtuoos vertolkt door twee jonge meestermuzikanten.

 

Zomeravondconcert Woensdag 15 juli5BEAUFORT

Bram Nolf (hobo), Baudoin Giaux (fluit), Jean-Michel Charlier (klarinet), Ivo Hadermann (hoorn), Luc loubry (fagot). Het ensemble 5Beaufort wordt gevormd door vier houtblazers en een koperblazer van het Nationaal Orkest van België. Zij debuteerden in 2009. Dit blaaskwintet brengt vaak muziek van Belgische componisten en is gespecialiseerd in het 20ste eeuwse repertoire. In 2014 bracht 5Beaufort de cd 'On The Wings Of Winds' uit met werken van Joseph Jongen (1873-1953). Op het concert in ’t kerkje spatte de energie en het enthousiasme ervan af. De 5 doorgewinterde musici blijven door hun virtuositeit het publiek verbazen.

 

Muziek en woord in dialoog met beeldende kunst 12 september

Dagmar Robben hobo, Anke Senden poëzie en voordracht, Richard Simoens schilderijen. Dit ‘concert’ werd een ‘trialoog’ tussen woord, muziek en beeldende kunst. Spelen met schoonheid, melodie, en kleur, gebruik makend van verschillende emoties, zoals rust, ingetogenheid, woede en expressie.

 

Duo Mandolino met Willie den Hollander 25 oktober

Marina Eckhardt en Svetlana Tratch alias duo mandolino brachten samen met organiste Willie den Hollander een virtuoos samenspel van mandoline en orgel. Samen zorgden zij voor een afwisselend en goed in het gehoor liggend programma. Oud en nieuw passeerden de revue. Het beroemde dubbelconcerto voor 2 mandolines van Vivaldi weerspiegelde het vrolijke karakter van de muziek en de instrumenten. Het publiek stelde ook het hedendaagse minimalistische repertoire van Enaudi heel erg op prijs. Het was een lazy HAPPY Sunday concert.

 

Eindejaarsvoorstelling 30 december Adrie Oosterling

Het was weer als vanouds. Something old en something new. Adrie Oosterling bezorgde zijn oude getrouwe publiek weer een sfeervolle LAATSTE.

 

 

Tentoonstellingen in 2015

Zeven Zomerse weken 'Kunst uit 't Kerkje'

Het werden weer 7 verrassende presentaties van kunstenaars die ons ook dit jaar weer lieten genieten van hun kunstwerken.

30 mei t/m 6 juni

Klaasje Smit en Loes Smit

13 t/m 20 juni

Jennie den Dekker en Rosangela Arreaza Marval

4 t/m 11 juli

Ineke Bussemaker en Annemiek Hamelink

18 t/m 25 juli

Doris Spoo, Freddy de Krijger en Rudi de Krijger

1 t/m 8 augustus

Ankie Kienhuis en Nel Henneke

15 t/m 22 augustus

Rosemarie Ingels en Johnny van Voren

29 augustus t/m 5 september

Rieke Willems

 

 

 

 

Programma 2014

 

Muziek in 2014

4 oktober 20.00 uur

Café Couleur

4 oktober 2014 herleeft in ’t kerkje van Waterlandkerkje het Parijs van de vorige eeuw. Café Couleur creëert de sfeer van de Parijse nachtclubs uit de hoogtijdagen van de Franse swing en musette. Het trio bestaat uit muzikanten die het Franse chanson een warm hart toedragen.

 

Accordeonist André Bombelijn, maakt al zijn hele leven muziek in de sfeer van de ‘Hot Club de France’, maar dan vooral in Vlaanderen. Daar werd hij beïnvloed door de groep Waso en de muziek van Brassens en Brel.

 

Gitarist Stefan de Ridder ruilde al vroeg de viool in voor de gitaar. Hij raakte bezield door de muziek van Django Reinhardt (een van de grootste namen uit de Belgische jazzgeschiedenis). In die ‘Django stijl’ heeft Stefan in de loop der jaren in diverse formaties gespeeld. Maar ook zangers als Henri Salvador en George Brassens genieten zijn voorkeur.

 

Marjolijn Polfliet is verliefd is op de Franse taal en de chansons uit het Parijs van het interbellum. Zij stond in de finale van het prestigieuze Concours de la Chanson Alliance Française in Den Haag. Het zingen van het Franse repertoire voelt voor haar als thuiskomen.

 

Geen wonder dus dat deze 3 begenadigde muzikanten elkaar hebben gevonden in hun passie voor de Franse muziek. Op 4 oktober brengen zij als Café Couleur een gevarieerd programma: een vleugje melancholie en drama afgewisseld met de nodige vrolijke swing.

 

Inkom : 10 euro (incl. koffie of thee)
Aanvang: 20.00 uur
Reserveren gewenst:
Tel. 0031(0)117-401376
Of per e-mail: waterlandkerkje@zeeuwsekerken.nl

 

 

Tentoonstellingen in 2014 

 

7 Zomerse weken ‘kunst uit `t kerkje’ (flyer), verrassende tentoonstellingen:

14 t/m 21 juni

Rini Fenijn (‘framed frames’, de fiets als centraal thema).

Meer over deze tentoonstelling.

5 t/m 12 juli

Hubert Stuyvaert (aquarellen) en Geoffrey Van Hulle (glaswerk).

Meer over deze tentoonstelling.

19 t/m 26 juli

Daniëlle Vrijsen (aquarel) en Leo Van der heyden (beeldhouwwerk).

Meer over deze tentoonstelling.

2 t/m 9 augustus

Dicky Kets (schilderwerk acryl en olieverf) en Marina Houtzager (objecten).

Meer over deze tentoonstelling.

16 t/m 23 augustus

Marlies Ingels (schilderwerk), Stien Bol (textiel) en Hanneke Manschot (textiel en pentekening).

Meer over deze tentoonstelling.

30 augustus t/m 6 september

fam. Weststrate (keramiek, schilderwerk, pentekening)

Meer over deze tentoonstelling.

13 t/m 20 september

Annette Hogenboom (sieraden), Dorthy Allefs (vaandels en objecten) en Anneke Verdonschot (mandala’s)

Meer over deze tentoonstelling.

 

14 en 15 september

Open monumentendagen

 

 

 


 

 

 

Terugblik naar 2013

 

De tentoonstellingen van 2013

25 mei t/m 1 juni

1e expo + kunst-rondje

Veelzijdig kunstenaar Han Koster liet zijn verrassende creaties zien; een boeiend en vooral kleurrijk verhaal!

Meer over deze tentoonstelling.

15 juni t/m 22 juni

2e expo

Kunstenaars Henk Maas en Elly Van Elsacker-Paauwe lieten prachtige schilderijen en fascinerend steengoed zien!

Meer over deze tentoonstelling.

29 juni t/m 6 juli

3e expo

Met vuur en zuur’, varia in klei en diepdruk.

Onder dit motto toonde Jan Broekmeijer etsen en keramische objecten in Waterlandkerkje.

Meer over deze tentoonstelling.

13 juli t/m 20 juli

4e expo

Jeanine Lonneville en Anita Martens-Beirens namen ons in ’t kerkje mee langs aarde, kleur en…… ons Zeeuwse land.

Meer over deze tentoonstelling.

3 augustus t/m 10 augustus

5e expo

Margôt Bierens en Anneke IJzerman: dansen op het doek en wegdromen bij vergezichten

Meer over deze tentoonstelling.

17 augustus t/m 24 augustus

6e expo

Leendert Maas, Wilma Vermeij en Carlo van Gremberghe.

Dit kunstenaarstrio verraste door unieke expressiviteit, vormgegeven filosofie en krachtige beelden.

Meer over deze tentoonstelling.

31 augustus t/m 7 september

7e expo

Een boeiend en uniek verhaal van 5 gedreven mensen met een groot hart voor kunst: de familie Ferket.

Meer over deze tentoonstelling.

14 en 15 september

open monumentendagen

 

 

De muziek van 2013

8 juni - Triskell

De band Triskell speelde op 8 juni hun veelkleurige muziek voor een volle kerk, voor een enthousiast publiek. Het symbool ‘Triskell’ staat voor een verbondenheid die men op velerlei manieren kan vertalen. Voor de band Triskell staat het voor onderlinge vriendschap, muzikale verbondenheid en het niet aflatende plezier in samenspelen en optreden. En dat was te horen en te zien.

De leden van Triskell worden o.m. beïnvloed door muziek van Canadese Loreena McKennitt, Maura O’Connell en Mary Black, mooie Engelstalige songs van buiten het Iers-Keltische gebied zoals muziek van Bretonse en Scandinavische origine. Een muziekstuk moet in de sfeer van het Triskell-repertoire passen. De bezetting met zang, viool, fluit, accordeon, gitaar en basgitaar maakt het mogelijk een rijk scala aan stijlen te verkennen en toe te passen op oude en nieuwe traditionals. Triskell wisselde verstilde ballads, stevige, meerstemmige songs af met pittige instrumentals. Voor de leden van Triskell is samen muziek maken altijd weer feest. Ook op 8 juni!

31 juli - Cuarteto Baires in het kader van Zomeravondconcerten aan zee.

Cuarteto Baires: Met Martijn van der Linden (viool), Ville Hiltula (bandoneon), Sebastiaan van Delft (piano) en Kay Sleking (contrabas/gitaar) werd een groot publiek getrakteerd op het ruime panorama van de Argentijnse tango. Het kwartet speelde verschillende de stijlen die zich in de loop van de geschiedenis hebben ontwikkeld. Naast traditionele stukken uit de Guardia Vieja (begintijd van de tango) speelden zij Tango Nuevo (o.a. Astor Piazzolla). Ook was er de combinatie bandoneon en gitaar, waarmee naar een periode werd verwezen waarin de gitaar nog een belangrijke begeleidende rol speelde. Jammer dat het kerkje zo klein is. Gelukkig was het mooi weer en bleven veel mensen buiten meegenieten van de klanken die uit de wijd openstaande kerkdeuren kwamen!

25 augustus - Phoenix Jazz Band

Na vele jaren en ontelbare optredens in binnen- en buitenland presenteerde de Phoenix Jazz Band (initiatief van Toon De Groote) zich als een groep begeesterde muzikanten die hun ervaring hebben samengebracht en die naast het vertrouwde New Orleansrepertoire ook op zoek zijn naar minder bekende nummers. Spirituals, marches, gospels, ballads en blues werden afgewisseld met nummers uit de swingjazzperiode. Dat alles is gebracht met een aanstekelijk enthousiasme. Voor de liefhebbers van authentieke jazz betekende dat ‘puur genieten’.

2 november - Jolien Deley en Robin van Heghe

Na die heerlijke zomerse dagen keken we weer verlangend uit naar het seizoen met de meest indrukwekkende kleurenpracht. We gingen op zoek naar warmte, schoonheid en gezelligheid. `t Kerkje van Waterlandkerkje bediende u op uw wenken met een sfeervol klassiek herfstconcert. Celliste Jolien Deley en violist Robin Van Heghe speelden voor ons een kleurenpalet aan composities van oa. Johann Sebastian Bach, Ludwig van Beethoven, Reinhold Glière en Maurice Ravel. Deze talentvolle jonge musici lieten hun kunsten horen aan een enthousiast publiek!

 

 

Andere aktiviteiten in 2013

14 en 15 september - open monumentendagen

Tijdens de open monumentendagen van 2013 stonden de deuren van `t kerkje wagenwijd open. Veel mensen kwamen binnen om ons monumentje te bekijken. De vrijwilligers van `t kerkje, allen bevlogen om het kerkje als ‘Historisch Erfgoed’ in onze regio in stand te houden, ontvingen veel belangstellenden. Naast de architectuur en de geschiedenis van `t kerkje trokken de interessante verzamelingen van Waterlandkerkers bij iedereen de aandacht!

28 december - Eindejaarsvoorstelling Adrie Oosterling

En alwéér wist Adrie ons te begeleiden naar het einde van een mooi jaar. in ‘De laatste van ’t jaar’ nam hij de bezoekers van een uitverkocht kerkje mee langs ontmoeting, hoop, verlangen, de kersttijd, terugkijken, geluk…. Gegoten in lied, anekdote, verhaal, gedicht en samenzang. Adri wist als vanouds zijn publiek te boeien!