Agenda 2015 Baarland

MINI-KERSTMARKT

Zaterdag 19 december

Op zaterdag 19 december bent u van 14.00 tot 16.00 weer van harte welkom op onze mini-kerstmarkt in de Maartenskerk te Baarland.

In de kerk verkopen we kerststukjes en vogeltaarten, in de consistorie kunnen de kinderen onder begeleiding zelf kerststukjes maken en onder de toren kunt u genieten van een kopje koffie, thee of fris al dan niet met een versgebakken bol.

Ondertussen speelt Gerard Boot weer enige bijzondere stukken op het Moreau orgel.

Wellicht tot ziens.

Sterren uit de Barok: Consort of Voices brengt muziek van Händel en Telemann

zaterdagavond 10 oktober

Op zaterdagavond is het barokensemble Consort of Voices te gast in de Maartenskerk te Baarland. Vocale soliste is de sopraan Marlotte van ’t Hoff. Op het programma staat muziek van twee sterren uit de Barok: Georg Friedrich Händel en Georg Philipp Telemann.

Centraal in het programma staan aria’s en cantates voor sopraan van beide beroemde componisten, bijvoorbeeld een selectie uit de Neun Deutschen Arien (HWV 202–210) van Händel. Het programma wordt aangevuld met (trio)sonates voor barokviool, blokfluit en viola da gamba.

Marlotte van’t Hoff studeerde solozang klassiek bij Hanneke Kaasschieter aan het Fontys conservatorium te Tilburg, waar ze in 2015 met succes afstudeerde. Ze werkte vaker samen met barokensemble Consort of Voices.

Het concert begint om 20.00 (kerk open: 19.30 uur). Kaarten kosten 8 euro (inclusief programmaboekje en pauzedrankje) en zijn te reserveren via de website van Consort of Voices of door te bellen naar 0113-69092 of 0113-639620 of per email:

Reserveren wordt aanbevolen omdat het aantal plaatsen beperkt is. Meer informatie is te vinden op www.consortofvoices.nl

Arrangement Open Monumentendag, Maartenskerk

zaterdag 13 juni

Op zondag 13 september organiseert de beheerscommissie van de Maartenskerk te Baarland weer een arrangement dat als volgt wordt ingevuld:

Tussen 15.00 en 15.30 ontvangst in de tuin van Slot Baarland alleen voor deelnemers.

Om 16.30 een concert in de Maartenskerk uitgevoerd door Rutger de Ronde, piano en Joachim, zang. Zij zullen een serie liederen ten gehore brengen:

Schwanengesang, van Schubert.

An die ferne Geliebte van L. Van Beethoven. Deze laatste wordt gezien als de eerste echte liedcyclus.

18.00 Diner in restaurant ‘de Kleine Toren’, 3 gangen, vooraf gegaan door een ‘amuse’.

De kosten bedragen € 35,-. Opgeven door overmaking van dit bedrag op bankrek. NL68RABO0328307068 t.n.v. St. Ned. Hervormde Kerk Baarland o.v.v. aantal personen en vis of vlees menu. Eventueel kan het diner ook als lunch genoten worden. Ook kan men enkel het concert bezoeken, kosten € 7,50. Overige info mevr. Ria Braamse, tel.: 0113-634160.

Rozen in de kasteeltuin, boerenmarkt op het gras

zaterdag 13 juni

Op zaterdag 13 juni is de kasteeltuin van Slot Baarland weer gratis toegankelijk voor het publiek. Deze prachtige tuin is nu extra bijzonder omdat de vele soorten rozen nu in volle bloei beloven te staan. Koffie, thee, broodjes verkrijgbaar.

Tevens presenteert Baarland zich met een Boerenmarkt op het grasveld van de Maartenskerk en de oprijlaan van het Slot. Hier worden de meest uiteenlopende producten uit de streek aangeboden. Ook ‘Mooi Zeeland’ laat zich van haar ‘beste kant’ zien. Voor een rustmoment is de Maartenskerk geopend met in de middag harpmuziek. Ook is het weer mogelijk om de oude toren te beklimmen voor een schitterend uitzicht over de Westerschelde.

U bent welkom van 10.00 tot 17.00. Er is gelegenheid om te parkeren op het erf van de fam. Driedijk aan het begin van het dorp, voor verder vervoer wordt gezorgd.

Rommelmarkt

Zaterdag 9 mei

Om 09.30 start de verkoop van spullen in de kramen in en rond de kerk. Behalve aardige spullen hebben we een volle boekenkraam en een planten en bloemenkraam. Bij de koffie serveren we versgebakken wafels. We hebben mooi weer besteld, zodat het de moeite waard is om de toren te beklimmen voor een prachtig uitzicht over de Westerschelde.

Er zijn enige bijzondere stukken die per opbod verkocht worden. De opbrengst komt geheel ten goede aan het onderhoud van de middeleeuwse Maartenskerk in eigendom van de st. Oude Zeeuwse Kerken. Inmiddels is de beschildering van het houten schot tussen schip en koor schoongemaakt en gerestaureerd. Ook is er een ontbrekend deel van het Moreau-orgel opnieuw gemaakt en ingebouwd. Vorig jaar zijn de nieuwe wc’s in gebruik genomen, het koor is aan de beurt. U ziet, u bent meer dan welkom op de rommelmarkt. Tot ziens.

Popkoor ‘Eigenwijs’ verzorgt lenteconcert in Maartenskerk

Zaterdag 11 april

Vanwege groot succes van het vorige optreden verzorgt het popkoor ‘Eigenwijs‘ op zaterdag 11 april opnieuw een lenteconcert in de Maartenskerk te Baarland. Popkoor EigenWijs uit Terneuzen heeft ruim 40 enthousiaste leden en wordt begeleid door hun eigen band. Het koor zingt meerstemmig een brede variatie aan popsongs, oud en nieuw, swingend of ingetogen, maar altijd met aanstekelijk enthousiasme! Een greep uit het repertoire: California dreaming, Sound of silence, Somebody to love zijn al wat ouder, maar Calm after the storm en No Mercy behoren tot de recentere hits. Natuurlijk zingen we ook diverse nederlandstalige nummers zoals: Ik kan het niet alleen, Stil in mij, Nooduitgang, enz. De dirigente is Christine Vermaas. Voor de Baarlanders is het een aardige bijkomstigheid dat hun dorpsgenoot Piet Otte gitaar speelt in de begeleidingsband.

Het concert begint om 20.00 en de toegang is € 8,- inclusief koffie/thee in de pauze. Reserveren gewenst, tel. 0113-639092, mevr. Liesbeth Droste.

Presentatie nieuwe CD met orgelmuziek op Moreau-orgel

Zaterdag 14 maart

Op zaterdagavond 14 maart presenteert de commissie Baarland om 20.00 de nieuwe CD met orgelmuziek op het Moreau-orgel. Er zijn vanuit de Stichting Oude Zeeuwse Kerken, eigenaar van de Maartenskerk te Baarland en haar orgel, veel inspanningen verricht om het uiterst waardevolle instrument weer geheel compleet te kunnen laten klinken. Deze CD, mogelijk gemaakt door deze stichting, laat het resultaat horen. Bij de keuze voor het programma is zoveel mogelijk aansluiting gezocht bij het Vlaamse, zuidelijke karakter van het instrument. Tevens is getracht met een origineel, deels vierhandig programma een aanvulling te bieden op het enorme oeuvre aan orgelmuziek dat al op CD verkrijgbaar is. Daarbij heeft het Rameau-jaar 2014 als inspiratie gediend. Op deze avond zullen de organisten Gerard Boot en Andre Poortvliet een aantal werken uit de cd spelen, na afloop heeft u de mogelijkheid de cd aan te schaffen a € 12,- per stuk.

Na 14 maart ook te bestellen door overmaking van € 15,- op rek.nr.: NL68RABO0328307068 t.n.v. St. Hervormde Kerk Baarland o.v.v. uw adres, de CD wordt u dan toegestuurd. Voor meer informatie zie: www.zeeuwsekerken.nl of www.baarland.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *