Terugblik 2014 Waterlandkerkje

Muziek in 2014

4 oktober 20.00 uur

Café Couleur

4 oktober 2014 herleeft in ’t kerkje van Waterlandkerkje het Parijs van de vorige eeuw. Café Couleur creëert de sfeer van de Parijse nachtclubs uit de hoogtijdagen van de Franse swing en musette. Het trio bestaat uit muzikanten die het Franse chanson een warm hart toedragen.

Accordeonist André Bombelijn, maakt al zijn hele leven muziek in de sfeer van de ‘Hot Club de France’, maar dan vooral in Vlaanderen. Daar werd hij beïnvloed door de groep Waso en de muziek van Brassens en Brel.

Gitarist Stefan de Ridder ruilde al vroeg de viool in voor de gitaar. Hij raakte bezield door de muziek van Django Reinhardt (een van de grootste namen uit de Belgische jazzgeschiedenis). In die ‘Django stijl’ heeft Stefan in de loop der jaren in diverse formaties gespeeld. Maar ook zangers als Henri Salvador en George Brassens genieten zijn voorkeur.

Marjolijn Polfliet is verliefd is op de Franse taal en de chansons uit het Parijs van het interbellum. Zij stond in de finale van het prestigieuze Concours de la Chanson Alliance Française in Den Haag. Het zingen van het Franse repertoire voelt voor haar als thuiskomen.

Geen wonder dus dat deze 3 begenadigde muzikanten elkaar hebben gevonden in hun passie voor de Franse muziek. Op 4 oktober brengen zij als Café Couleur een gevarieerd programma: een vleugje melancholie en drama afgewisseld met de nodige vrolijke swing.

Inkom : 10 euro (incl. koffie of thee)
Reserveren gewenst:
Tel. 0031(0)117-401376
Of per e-mail:

Tentoonstellingen in 2014

7 Zomerse weken ‘kunst uit `t kerkje’ (flyer), verrassende tentoonstellingen:

14 t/m 21 juni

Rini Fenijn (‘framed frames’, de fiets als centraal thema).

5 t/m 12 juli

Hubert Stuyvaert (aquarellen) en Geoffrey Van Hulle (glaswerk).

19 t/m 26 juli

Daniëlle Vrijsen (aquarel) en Leo Van der heyden (beeldhouwwerk).

2 t/m 9 augustus

Dicky Kets (schilderwerk acryl en olieverf) en Marina Houtzager (objecten).

16 t/m 23 augustus

Marlies Ingels (schilderwerk), Stien Bol (textiel) en Hanneke Manschot (textiel en pentekening).

30 augustus t/m 6 september

fam. Weststrate (keramiek, schilderwerk, pentekening)

13 t/m 20 september

Annette Hogenboom (sieraden), Dorthy Allefs (vaandels en objecten) en Anneke Verdonschot (mandala’s)