Terugblik 2017 Waterlandkerkje

Terugblik evenementen in ’t Kerkje Waterlandkerkje 2017

Muziek:

Eindejaar 30 december 2017: het jaar sfeervol uitgeluid

Zanger en entertainer Tom de Jong bracht met ‘Tom Zingt’ een verrassende voorstelling met een bewerkt repertoire van vooral Ramses Shaffy, en ander bekend engels- en nederlandstalig repertoire. Zowel de organisatie, alsook het publiek vond het jammer dat de muziek van Tom ‘digitaal ingeblikt’ was. Daarom zoeken we voor het eindejaar van 2018 naar een uitgesproken live-act om het publiek opnieuw te kunnen trakteren op een warm, bruisend en inspirerend eindejaarconcert. Met natuurlijk, als vanouds, inclusief de overheerlijke glühwein. Warm en gezellig was het zéker wel, ook op 30 december 2017!

‘To my beloved’ 29 oktober Zeeuws Kamerkoor Musica Cordis

Dit concert was voor de echte muziekliefhebber een unieke en memorabele belevenis. Musica Cordis is een gemengd vocaal ensemble, dat bestaat uit 22 enthousiaste leden, afkomstig uit heel Zeeland. Onder leiding van de professionele dirigent Hans Smout streeft het koor een hoog artistiek niveau na. De concerten laten een uitdagend en gevarieerd repertoire zien. Het thema van ons concert was ‘to my beloved’, met koormuziek over leven, liefhebben en herinneringen. Naast het muzikale gedeelte was er een literaire bijdrage door Jopke van der Borgt. De dagen bij het begin van november roepen een sfeer op van bezinning en loslaten. Gevoelens van melancholie, pijn en dankbaarheid, van stilstaan en verdergaan wisselen elkaar af. Musica Cordis vertolkte dit op meesterlijke wijze.

‘Venetie’ 24 september Michael De Geest en Dagmar Robben

Het kerkje van Waterlandkerkje nodigde het publiek uit voor een muzikale wandeling door Venetië. In de achttiende eeuw – de periode die beroemd werd als het ‘settecento’ – was Venetië misschien wel de meest elegante en verfijnde stad van Europa. Veel jongeren deden de stad aan als onderdeel van hun ’grand tour’. Tijdens het koffieconcert brachten Dagmar Robben en Michael De Geest op virtuoze wijze deze kleurrijke muziek in Venetiaanse stijl ten gehore. De luisteraars genoten van een boeiende, veelkleurige muzikale wandeling met impressies van Venetië via projectie op groot scherm. Een uitje in Italiaanse sfeer waarbij het publiek vooral onder de indruk was van het prachtige hobo-spel van Dagmar.

Marijn Slager 24 juni Zeeuws-Amsterdamse singer-songwriter

Op de langste zaterdagavond van 2017 trakteerde Marijn Slager – geboren Zeeuw en nu Amsterdammer – ons op een onvergetelijk warme muziekavond. Marijn, gitaarvirtuoos, composer en muzikale alleskunner, gebruikt veel verschillende instrumenten, maar op ons podium was hij vooral gitarist en zanger. Hij verraste het publiek met mooie muzikale arrangementen. Het repertoire waar hij ons van liet genieten was vooral eigen werk, maar als verrassing liet hij ook enkele originele, wat minder bekende werken van muzikale grootmeesters – zoals Enrico Morricone en Chris Isac – de revue passeren. Het publiek was enthousiast over de mooie muziek en wist zich getrakteerd op een onvergetelijke muzikale avond.

‘Centerpiece’ 27 mei Katrien Van Opstal, John Snauwaert en Hendrik Braekman

Op het programma van dit concert stond muziek om te raken en bij weg te dromen. Zangeres Katrien Van Opstal en saxofonist John Snauwaert werkten al jarenlang samen, toen ze een nieuw trio aangingen met gitarist Hendrik Braeckman. De bijzondere bezetting van het trio staat voor authenticiteit, swing en liefde voor muziek. De unieke sound van saxofoon, gitaar en zang vormt de spirit van ‘Centerpiece’. Eigen creaties en frisse interpretaties van standards werden authentiek en intiem gebracht door deze drie gepassioneerde muzikanten met een hart voor jazz. Dit werd een avond waar de liefde voor muziek de boventoon voerde!

’Klassiek achter de Dijken’ 19 maart Alisa en Diederik van Dijk

Op 19 maart 2017 vond in ’t kerkje van Waterlandkerkje het koffieconcert ‘Klassiek achter de dijken’ plaats. De musici van die middag waren Alisa en Diederik van Dijk (broer en zus). Beiden professionele muzikanten met een enorme gedrevenheid. Met ‘Klassiek achter de dijken’ vertolkten Alisa en Diederik oa. werk van Bach, Glière, Honegger, Servais en Fauré. De muzikale klik die broer en zus van Dijk met elkaar hebben zorgde op 19 maart voor originele en karakteristieke vertolkingen. Een van de hoogtepunten van die middag was de vocale verrassing die Alisa voor haar publiek in petto had.

‘Le souffle du coeur’ 12 februari Valentijnconcert Duo Bombelini

Valentijn vieren in ‘t kerkje van Waterlandkerkje is inmiddels een traditie. Wanneer 14 februari niet op een zaterdag of zondag valt, dan kiezen we gewoon een andere datum, zo dicht mogelijk in de buurt van die liefdevolle 14 februari, Valentijnsdag. Ons Valentijnconcert viel daarom in 2017 op de 12e februari. Accordeonist André Bombelijn en zangeres Rose-Ann Devuyst, twee mensen die het Franse chanson een warm hart toedragen, brachten muziek uit de Franse cultuur, uit het interbellum. De titel van hun programma ‘le souffle du coeur’ – de adem van het hart – vat de muzikale keuze van de middag perfect samen. Melancholie en drama van Franse helden zoals Piaf, Montand, Trenet, Gainsbourg en Henri Salvador passeerden de revue. De Franse chansons werden afgewisseld met warme en sensuele klanken van Bossanova en overige Zuid-Amerikaanse ritmes. Om deze middag helemaal compleet te maken konden we ons laten verleiden door opzwepende en passionele klanken van de tango!

Exposities:

Speciale expositie 22 t/m 29 april met kunstenaars van ‘TOONBEELD’

De serie 7 zomerse weken in Waterlandkerkje

1e expositie 10 t/m 17 juni Leni van der Steen & Walter Stroef

OLIEVERF/GEMENGDE TECHNIEK – BEELDHOUWWERK

2e expositie 1 t/m 8 juli Vera Dedeurwaerdere

ZEEFDRUK, ETSEN EN KERAMIEK

3e expositie 15 t/m 22 juli Elise Lamotte & Isabelle Stroef

PORTRET EN TEKENINGEN – BEELDEN EN OBJECTEN

4e expositie 29 juli t/m 5 augustus Helge van Drongelen & Pottenbakkerij Aardenwerk

QUILTS – KERAMIEK

5e expositie 12 t/m 19 augustus Geertje van Schaijk & Jan Becu

ACRYL/GEMENGDE TECHNIEK – BEELDEN EN OBJECTEN

6e expositie 26 augustus t/m 2 september Janneke Kramer & Jeanne van Dranen

FIGURATIEF/OLIEVERF/ACRYL – BEELDEN

7e expositie 9 t/m 16 september Arjelien, Levi, Jaap, Willemien & Martin

EEN KUNSTZINNIGE FAMILIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *