Agenda 2018 Baarland

Agenda 2018

Openstelling van Slot Baarland in kader van Kastelendag

Maandag 21 mei, Tweede Pinksterdag

Van 10.00 tot 17.00 is de kasteeltuin en een deel van Slot Baarland weer geopend voor publiek.

Er zijn 6 troubadours, ‘Friends of Folk’. Er lopen een marskraamster en een hofnar rond. Soldaten verdedigen het kasteel, …er is ook een schietbaan voor kinderen.

De Baarlandse tekenaar Jan-Willem Hament, bekend van ‘Leuntje en Merien’, geeft demonstraties tekenen en schilderen. Tevens zijn er diverse activiteiten waaronder oude ambachten, spinnen en weven, varen door de gracht en zelf broodjesbakken voor kinderen.

Tevens is er een kraam met antieke spullen en spekstenen beeldjes. Er zijn koffie, thee , fris en broodjes te koop. Zie website: www.slotbaarland.nl. De toegang is gratis.

Er is gelegenheid om de naastgelegen kerk te bezoeken. U kan de toren beklimmen waarbij een gids iets vertelt over de omgeving. Er is een boekenstal en er klinkt muziek.

Dit uitje is bijzonder goed te combineren met een ritje met de stoomtrein: “Goes- Borsele”, de trein rijdt helemaal door naar Baarland. Men organiseert o.a. die dag “Sporen naar het Verleden”.

Voor meer info zie website: www.destoomtrein.nl

Er wordt verzocht om gebruik te maken van de 3 parkeergelegenheden aan de rand van het dorp met indien gewenst vervoer met grote truck of busje naar het Slot. Afstand ongev. 500 m, oftewel 10 min. lopen. Tot ziens.

Rommelmarkt bij de Maartenskerk in Baarland

Zaterdag 12 mei

Om 09.30 start de verkoop van spullen in de kramen in en rond de kerk. Behalve allerhande aardige spullen hebben we een volle boekenkraam en een planten en bloemenkraam. Bij de koffie serveren we versgebakken wafels. We hebben mooi weer besteld, zodat het de moeite waard is om de toren te beklimmen voor een prachtig uitzicht over de Westerschelde.

Er zijn enige bijzondere stukken die per opbod verkocht worden. De opbrengst komt geheel ten goede aan het onderhoud van de middeleeuwse Maartenskerk in eigendom van de st. Oude Zeeuwse Kerken. Inmiddels is de beschildering van het houten schot tussen schip en koor schoongemaakt en gerestaureerd. Ook is er een ontbrekend deel van het Moreau-orgel opnieuw gemaakt en ingebouwd. Er is een nieuwe cd opgenomen met bijzondere orgelmuziek, hier te koop.

Vorig jaar zijn de nieuwe wc’s in gebruik genomen, het koor is aan de beurt.

Wij halen op zaterdag 28 april spullen op in Baarland. Heeft u aardige spullen voor de rommelmarkt dan kan u alvast bellen naar dhr. Johan Vermin, tel. 0113-639620.

U ziet, u bent meer dan welkom op de rommelmarkt. Tot ziens.