Expositie Waterlandkerkje – 13 juli t/m 20 juli expositie 3

Addie de Bree:

Als kind was ik al in de weer met potlood en schetsboek. Op de middelbare school is dat verder aangewakkerd door mijn vakdocent. Echter pas veel later ben ik lessen gaan volgen. Eerst bij kunstzinnige vorming, daarna bij Toonbeeld. Omdat ik naar meer ontwikkeling verlangde ben ik tien jaar in Zuid Frankrijk workshops gaan volgen van elk een week. Daar kreeg ik echt de smaak te pakken. In 2003 heb ik me aangemeld bij de kunstacademie in Eeklo voor de schilderklas. Daar heb ik in 2008 afgerond met grote onderscheiding. Daarna ben ik gestart bij de st. Toonbeeld voor deelname aan het ‘Open Atelier’.

Mijn drijfveren: Ik heb een grote drive tot creëren, op veel gebieden en hoofdzakelijk met schilderen. Meestal word ik geraakt door een beeld, b.v. een bepaalde compositie of kleurencombinaties. Dan begint het te kriebelen. Het schilderen zelf ervaar ik als spiritueel, het is noodzakelijk. Al werkend komt mijn werk tot stand tot ik ‘voel’ dat het goed is. In mijn schilderijen zitten krachtige lijnen en kleurnuances.

Janny Dieleman:

Vanaf mijn tienerjaren ben ik bezig met het in beeld brengen van mijn gedachten en gevoelens door middel van diverse technieken. Tekenen en schilderen had echter jarenlang mijn voorkeur en volgde lessen eerst bij Toonbeeld en vervolgens aan de Kunstacademie in Eeklo. Uiteindelijk begon ik allerlei technieken te combineren en hiermee te experimenteren.

Momenteel verdiep ik me in de grafische technieken en de glaskunst, apart van elkaar maar ook in combinatie met elkaar.

Voortdurend ontstaan er nieuwe ideeën door allerlei indrukken die ik in het dagelijkse leven opdoe, er is dan ook geen vaste lijn in mijn werk en eigenlijk ook niet veel herhaling.

Wel probeer ik altijd de emotie die ik voel bij een bepaald beeld, gedachte of situatie voelbaar te maken in het werk wat ik erover maak.

’t Kerkje:  Molenstraat 58,  Waterlandkerkje
Openingstijden: 13.00 –16.30 uur
Gesloten op zondag en maandag.