Expositie Waterlandkerkje – 15 juni tot en met 22 juni expositie 1

Glenn Priester:

Ik ben door geboorte een mix van culturen. Deze mix is in mijn werk terug te zien. Zo houd ik me niet altijd aan de westerse Gulden Snede, maar gebruik ook andere formaten. Ook de heldere kleuren weerspiegelen deze mix. In mijn werk leg ik verbindingen tussen de Aziatische wereld (waar ik geboren ben) en de Westerse wereld (waar ik nu leef).

De rode draad in mijn werk is het waterlandschap zonder mensen en bewoning. De belangrijkste elementen zijn water, zee, licht, magnifieke wolkenluchten en (kunstmatig) land.

Door cursussen op de Hogere Zeevaart School in Rotterdam heb ik me verdiept in een andere verschijningsvorm van water, namelijk wolken. De belangstelling voor en kennis van de wolken heeft mijn blikveld veranderd. Zo heb ik het uitgangspunt veranderd: vanaf zee naar het land toe.

Schildjes in moerbeiblad.

De schildjes zijn een metafoor voor het feit, dat je in beperkte mate iets van jezelf kunt laten zien en je je achter het schild kan terugtrekken. Een instrument om je beschermd in de openbare ruimte te begeven en waarmee je – in geval van een negatief contact – je kunt verdedigen, of waarachter je je kunt verschuilen.
In geval van een positief contact kunnen meerdere schilden, ook die van anderen, een onderdeel zijn van een groter ritueel, dat de gezamenlijkheid, het delen bevestigt. Door het kiezen van een gezamenlijke kleur is het duidelijk dat je bij elkaar hoort.

www.acid-test.nl

’t Kerkje:  Molenstraat 58,  Waterlandkerkje
Openingstijden: 13.00 –16.30 uur
Gesloten op zondag en maandag.