Expositie Waterlandkerkje – 27 juli t/m 3 augustus expositie 4

Frank Drost

Mijn inspiratie vind ik direct in de werkelijkheid om ons heen, of het nu landschap of stilleven is. Schilderen dwingt goed te kijken en dat is waardevol en prettig. Vervolgens opent zich een wereld van licht en atmosfeer, kleur, structuur, lijnen en volumes. Goed kijken leert dan dat lelijkheid eigenlijk niet bestaat. Het is voor mij een groot plezier met dit (schilder)proces bezig te zijn. Op dit moment schilder ik voornamelijk landschappen. Ik zoek daarin vooral naar ruimte en atmosfeer. Een bron van inspiratie is voor mij het Nederlandse duinlandschap. In mijn directe omgeving zijn dat de Amsterdamse Waterleidingduinen en de Kennemerduinen. Het is fascinerend hoeveel verschillende duinlandschappen Nederland kent. Daarin ligt veel schoonheid verborgen. Ik werk het liefst in olieverf, omdat het een materiaal is dat flexibel is en dat ik naar mijn hand kan zetten.

Anja de Zanger

TAO TE TJING:

“De Tao is de weg van de natuur in balans met de natuur. In harmonie met alles wat leeft”

De natuur is mijn grootste inspiratiebron. De laatste jaren richt ik me vooral op het genre landschap, met name het landschap van de Hollandse kust en het polderlandschap. Inspiratie hiervoor doe ik op tijdens lange afstand wandelingen. Mijn landschappen gaan vooral om ruimte, licht en atmosfeer. De constante verandering van lucht en licht in de seizoenen fascineren mij.

Sinds 2005 woon ik in de Haarlemmermeerpolder bij het Kunstfort Vijfhuizen en ben ik gaan houden van het polderlandschap en probeer de schoonheid ervan in de verschillende seizoenen weer te geven. Maar ook schilder ik stillevens van bloemen, fruit en groente uit eigen bloem- en moestuin, zowel  in aquarel als olieverf. Portretten schilder ik in opdracht.

Sinds november 2012 heb ik een atelier (Atelier 32) in het Kunstfort Vijfhuizen, een rustige en inspirerende plek waar, als ik aan het werk ben, bezoekers van het Kunstfort binnen kunnen lopen. In principe heb ik op de zondagmiddag open atelier.

Hennie Elzinga, glaskunstenaar

Met veel plezier woon ik op Texel.

Ik gebruik de techniek van glasfusing. Fusing is versmelten van glas in een oven. Het vormen kan met mallen en het laten uitzakken van het hete glas d.m.v. de zwaartekracht.

Voor deze techniek bouwde ik mijn eigen oven en experimenteer ik met combinaties van glas en andere materialen, zoals steen en metalen.

De onderwerpen vind ik voornamelijk in zijn directe omgeving (Texel).

t Kerkje:  Molenstraat 58,  Waterlandkerkje

Openingstijden: 13.00 –16.30 uur

Gesloten op zondag en maandag.

Website: http://kerkjewaterlandkerkje.vpweb.nl