Expositie Waterlandkerkje – 29 juni t/m 6 juli expositie 2

Henk Maas:

Nadat ik al jaren een soort “kriebel” onderdrukte, ben ik pas in 2000 echt begonnen met schilderen. Na wat geëxperimenteerd te hebben met acryl en aquarel, ben ik met olieverf aan de slag gegaan, dat werkt voor mij het prettigst. Vanaf 2000 heb ik lessen gevolgd om mijzelf verder te vormen en technieken te onderzoeken.

Nu schilder ik al enkele jaren bij de Vlissingse schilders. Ik heb diverse malen geëxposeerd, o.a. in De Driehoek in Serooskerke, in Rustenburg in Middelburg, in de huisartsenpraktijk in Oost-Souburg, bij st. Welzijn in Middelburg, in Burgh en in Waterlandkerkje. Ook doe ik vanaf het begin mee aan de kunst en cultuurroute in Serooskerke. Het doet me plezier om te weten dat er werk van mij hangt in Zwitserland, Duitsland, Engeland, België en zelfs in Australië.

Ik schilder graag landschappen, waar ik soms zelf mijn eigen draai aan geef. Nog steeds schilder ik op paneel, of doek met olieverf op waterbasis. Geboren en getogen op Zuid-Beveland, woon ik al jaren op Walcheren, waar ik het liefst het Zeeuwse land op het doek vastleg. Voor de expositie in Waterlandkerkje heb ik diverse werken gemaakt van Zeeuws-Vlaanderen.

Joop de Willigen

Ik ben 75 jaar en woonachtig in Serooskerke-W. Na mijn pensioen ben ik begonnen met beelden te maken uit hout. Mijn beroep was scheepstimmerman op de Schelde te Vlissingen. Nu ben ik kunstenaar autodidact.

Na een serie beelden uit hout gemaakt te hebben, ben ik gaan experimenteren met andere materialen zoals je beelden van ijzer, verroeste spijkers en hout. Het geeft ongelofelijk plezier mijn gedachten om te zetten een beelden.

’t Kerkje:  Molenstraat 58,  Waterlandkerkje
Openingstijden: 13.00 –16.30 uur
Gesloten op zondag en maandag.
Website: kerkjewaterlandkerkje.vpweb.nl