Expositie Waterlandkerkje – 7 september t/m 15 september expositie 7

André Klompmakers

De schilder en beeldhouwer André Klompmakers (autodidact) woont en werkt in Middelburg. Sinds zijn verhuizing naar Middelburg (2013) raakte hij gefascineerd door het Zeeuwse landschap. Zijn schilderijen abstraheren dit landschap in een synthese van licht en vooral kleur. Zijn minimalistisch werk betekent de werkelijkheid loslaten en zo minmogelijk ruis toelaten met als doel de ruimte op het doek terug te brengen. “The less is more”. Hij gebruikt acrylverf waaraan duinzand en of marmergruis is toegevoegd. De textuur en gelaagdheid representeren zijn kenmerken.

Klompmakers draagt de Stichting “het Zeeuws Landschap” een warm hart toe. Deze stichting beschermt, hersteld, geeft educatie en strijd tegen de vernietiging van ons Zeeuwse Land. Zijn werk is opgenomen in een boek met de titel “Uit de Kunst”, Hedendaagse landschapsschilders van Zeeland. Hij wil met zijn werk ook vragen stellen en aandacht vragen voor milieu en duurzaamheid.

Beeldhouwen betekent kracht, ruimtelijk inzicht, materiaalkennis, beheersing en doorzettingsvermogen. Dit zijn eigenschappen die beeldhouwen tot een ultieme vorm van kunst maakt. Zijn favoriete steensoort is Carrera marmer. Brancusi, Zadkine en More zijn de grote voorbeelden. Als beeldhouwer is hij aangesloten bij het Pakhuis 22 collectief in Middelburg. Zijn laatste beeld “de versmelting” is in 2018 in Grijpskerke en Middelburg tentoon gesteld in een expositie met als thema “werken van Jacob Cats”.

kerkje:  Molenstraat 58,  Waterlandkerkje
Openingstijden: 13.00 –16.30 uur

Gesloten op zondag en maandag. Zondag 15 september open i.v.m. open Monumentendag

Website: kerkjewaterlandkerkje.vpweb.nl