Kasteeltuin, concert en diner zondag 15 september 2019

Op zondag 15 september, Open Monumentendag, organiseert de Stichting Maartenskerk weer een arrangement in samenwerking met restaurant ‘de Kleine Toren van Baarland’ en de bewoners van ‘Slot Baarland’.
Vanaf 16.00 is de kasteeltuin geopend voor deelnemers aan het arrangement.
Om 17.00 speelt het gezelschap “ Mir” uit Rotterdam:
Cello Sonata No. 1 in F major, Op. 5, No. 1 – L. van Beethoven(1770-1827),
Drei Fantasiestücke, Op. 73 – R. Schumann(1810-1856) en
Clarinet Trio, Op. 114 – J. Brahms(1833-1897).
Mir speelt in wisselende samenstelling, nu komen Rutger de Ronde, vleugel, Alexis Bove, cello en Mutsumi Watanabe, klarinet. Zij hebben hier al eerder gespeeld en komen nu graag terug in de Maartenskerk met z’n prima akoestiek.
Daarna kan u om 18.00 genieten van een 3-gangenmenu in restaurant ‘de Kleine Toren van Baarland’. ( Eventueel ook als lunch te reserveren).
Meer info op www.zeeuwsekerken.nl en www.baarland.com .

De kosten voor het arrangement bedragen € 42,50. (Alleen kasteeltuin en concert € 10,-).
Reserveren voor zaterdag 7 september via riabraamse@zeelandnet.nl of vermijn@kpnmail.nl

Overigens zijn Kasteeltuin en de Maartenskerk op monumentendag zaterdag 14 september ook gewoon geopend voor publiek en kan de toren beklommen worden.

MIR is opgericht in 2011 en kreeg een Russische naam wat vrede en aarde betekent.

Het ensemble bestaat uit de klarinettiste Mutsumi Watanabe, geboren in Japan, de violist Ioan Haffner, de cellist Alexis Bove, beiden geboren in Frankrijk en de pianist Rutger de Ronde, geboren in Nederland.

Ondanks de verschillende nationaliteiten en culturen, delen zij een hechte muzikale en persoonlijke vriendschap waardoor ze in staat zijn de verschillende atmosferen, structuren en ritmische patronen, die de muziek eigen zijn, met diepgang en verbondenheid weer te geven. Door de grote omvang van het te spelen repertoire verschijnen ze in verschillende formaties zonder verlies van deze verbondenheid. Vandaag speelt het ensemble voor u in trio-vorm.

Rutger behaalde zijn Bachelordiploma aan Codarts, waar Mutsumi en Ioan ook de Masteropleiding voltooiden. Alexis behaalde zowel zijn Bachelor- als Masterdiploma aan het Koninklijk Conservatorium. Codarts zorgde voor kamermuzieklessen van Nancy Braithwaite en Henk Guittart. MIR nam deel aan masterclasses  van onder meer Reinbert de Leeuw, Michel Lethiec, Luís Afonso Montanha, Julien Hervé, Charles Neidich, James Campbell en Hardy Rittner. Dat MIR geïnteresseerd is in verschillende culturen blijkt ook uit de landen waar ze inmiddels al meerdere malen hebben opgetreden: Nederland, België, Duitsland, Zwitserland en Japan.

Individueel gezien ontwikkelen ze zich ook voorspoedig: Mutsumi speelt regelmatig met het Rotterdams Philharmonisch Orkest; de afgelopen seizoenen speelde ze onder andere de symfonieën 1, 2, 6, 8 en 9 van Mahler, Daphnis en Chloé van Ravel, Le Sacre du printemps van Stravinsky en Métaboles van Dutillieux. Ook soleerde ze met het Codarts Symphony Orchestra. Ioan is een vaste waarde bij het Akom ensemble en speelde als een van de solisten het Concerto Grosso nr. 1 van Schnittke met het Codarts Chamber Orchestra o.l.v. Patrick Ayrton. Rutger volgde masterclasses bij Rudolf Jansen, Kelvin Grout en Alexandr Semetsuky. Thans studeert hij bij Cécile de Grijs.