Concert Baarland zaterdag 9 november

Op zaterdag 9 november verzorgt het ‘Trio de la Chapelle Sauvage’ uit Gent een concert met Tsjechische kleuren. Jawel, dit zijn dezelfde dames die vorig jaar een prachtige uitvoering van de ‘Goldbergvariaties’ ten gehore brachten. Te weten violiste Liudmila Harbusa, altvioliste Marie Ghita en celliste Elena Abdrashitova.

Deze avond bestaat het programma uit: Dvořák,  Terzetto, Op.74 en Miniatures,  Op 75a.

Suk, Melodie,  Stamitz, 6 duetten Op. 18 en Benda, Grave in E mineur.

Aanvang 20.00 in de Maartenskerk te Baarland, entree € 10,-. In de pauze gratis koffie of thee. Reserveren gewenst;   of 0113-639620.

Meer info: www.zeeuwsekerken.nl , www.lachapellesauvage.be

Tsjechische Kleuren;   Herfstklanken uit Bohemen en Moravië:

Dvořák,Terzetto, Op.74

Dvořák, Miniatures, Op.75a

Suk, Melodie

Stamitz, 6 duetten Op. 18

Benda, Grave in E mineur

La Chapelle Sauvage ontstond onder impuls van de jonge Belgische dirigent Karel De Wilde als een internationaal initiatief van jonge professionele musici komende uit geheel de wereld. Wat hen samenbracht en typeert is een wilde en ontembare muzikale ambitie met een eigentijdse, kritische en reflectieve attitude. Niettegenstaande hun vaste kern modificeert hun bezetting zich gedurig naargelang het repertoire, dat een grote verscheidenheid aan kamermuziek bevat evenals werken voor symfonisch orkest en regelmatig samenwerkt met koren en internationale solisten. Hierbij steeds opzoek naar een creatieve en authentiek verantwoorde uitvoering, gebruik makende van de kennis en modernste technieken waarover we heden ten dage beschikken.

Dit concert neemt je mee langs een unieke route doorheen het Oostenrijks-Hongaarse keizerrijk waar Tsechië toen deel van uitmaakte. Intieme thema’s, briljante kleuren, en onvergetelijke melodiën ontsluieren de culturele hartslag van het wervelende en razendsnel evoluerende Europa uit die tijd. Een unieke inkijk ook in de ziel van enkele van de belangrijkste componisten die de muziekgeschiedenis voorgoed veranderden. Inspiratie gegarandeerd!