20 november 2022 Jeugd Strijkorkest “Les violons d’été”

Op zondag 20 november krijgt het koffieconcert in ’t kerkje van Waterlandkerkje een extra jeugdig tintje.

Een groep jonge strijkers “les violons d’été” geeft zondagmiddag om 14u30 act de présence op het podium van Waterlandkerkje. Het orkest is verbonden aan de kunstacademie van Eeklo. De jongste van de groep is 10 terwijl de oudste 21 is. Ondanks het grote leeftijdsverschil vormt het orkest een hechte vriendengroep.

Elke vrijdagavond wordt er in de muziekacademie gerepeteerd. De voorbije jaren gebeurde dit onder de leiding van Dirk Van de Velde, recentelijk nam Marissa Verlinden de fakkel over.

“Les violons d’été” speelt een heel divers repertoire; gaande van klassieke muziek van Mozart, Bach, Vivaldi tot popmuziek en filmmuziek van Harry Potter en James Bond.

De voorbije zomer vierde het ensemble zijn tiende verjaardag. Voor deze gelegenheid werd een muziekfestival georganiseerd waarbij de jonge muzikanten maar liefst vijf concerten zouden spelen. Helaas kon door corona het slotconcert niet meer doorgaan. Het concert in Waterlandkerkje voelt voor de jeugdige strijkers dan ook een beetje als de kers op de taart.

De organisatie hoopt met dit concert een breed publiek te bereiken. Als organisatoren is het fantastisch om een podium te mogen bieden aan dit jong en vaak ambitieus muzikaal talent.

Wij kijken er naar uit om u op zondagmiddag 20 november te mogen verwelkomen in ons sfeervolle kerkje.

’t Kerkje: Molenstraat 58

Toegangsprijs: €10,–

Reserveren graag, per e-mail:

Of per telefoon: 0031(0)117-401376