23 oktober 2022 Concert: Chansons pour les oiseaux qui ne savent pas voler’

Op zondag 23 oktober openen we de deuren van ons kerkje in Waterlandkerkje wagenwijd voor Wouter en Tom! Wouter Vandenabeele is een goede bekende. We zijn blij hem weer te zien en vooral: te hóren in ons kerkje. Elk concert leidde tot een afscheid met denderend applaus. Onze vaste bezoekers weten al, dat dit op 23 oktober wéér gaat gebeuren.

Wouter treedt zelden alleen op. Altijd zoekt hij gezelschap van andere muzikanten. In Waterlandkerkje komt hij spelen met gitarist Tom Theuns.

Bewonder de nieuwste ‘Chansons pour les oiseaux qui ne savent pas voler’, het vervolg op het eerdere Chansons œuvre van de hand van Wouter – ‘Chansons sans Paroles’, ‘Chansons pour la fin d’un jour’ en ‘Chansons pour le temps qui reste’.

Liederen zonder woorden, dromerige composities van Wouter op viool en Tom op gitaar, vermengd met dromerige mazurka’s, Bretoense gavottes, Afrikaanse reels, Balkan grooves, evocaties over de Etna, tot uitbundige improvisaties. Het vioolspel van Wouter is uitermate levend. Hij laat de snaren zingen, strooit nu en dan met dissonanties en hij vertolkt als geen ander de melancholie.

Het duo balanceert tussen vernieuwing en traditie, kracht en verfijning en tussen droom en realiteit. De saudade naar een plek in het onderbewuste, versterkt door het gevoel opgesloten te zitten tijdens een lockdown; als het ware als vogels die niet mogen vliegen naar verre landen en er enkel over dromen en ‘zingen’.”

’t Kerkje: Molenstraat 58

Toegangsprijs : €10,–