30 december 2022 Pop (Folk) Band Roots met ‘Rewind’

Vrijdag 30 december om 20.00uur

Op vrijdagavond 30 december 2022 is het weer zover: ‘de laatste van ’t kerkje’. Voor degene die nu denkt dat we ermee stoppen, niets is minder waar. Onze traditionele laatste wordt er een om nooit meer te vergeten. Het wordt een spectaculaire avond vol muzikale verhalen met de pop(folk)band Roots. Deze pop(folk) band wil mensen opnieuw verwonderen, inspireren, gelukkig maken en met elkaar verbinden.

De ‘wortels’ zocht Roots in Ierse en Keltische sferen. Deze energieke bende van 8 muzikanten heeft heel verschillende muzikale achtergronden (folk, jazz, klassiek…). Het is wellicht die symbiose van invloeden die het geluid van de groep uniek maakt.

Met een vrij uitgebreid instrumentarium maakt de groep folkmuziek toegankelijk voor een breed publiek. Traditionals en eigen nummers, opzwepend instrumentaal of harmonieus vocaal, u krijgt het allemaal. Stil blijven zitten wordt sowieso moeilijk…

De band speelde voor het eerst onder de naam “Roots” op het M’eire Morough folkfestival in Dendermonde in 2010. In 2011 namen zij hun demo-cd “Back to Barley” op. In 2014 stelde Roots haar eerste album “Point Blue” aan het publiek voor. Vanaf deze release traden zij aan in de huidige bezetting. Drie jaar later (2017) bracht Roots haar tweede album “Rewind” uit.

In 2020 maakte de groep samen met Eva De Roovere de voorstelling ‘Over muren’. De gelijknamige single kwam uit in augustus 2020.

Op 30 december 2022 maakt ‘Roots’ samen met ons de balans op van wat achter ons ligt en blikt daarbij ook hoopvol vooruit. Ieder van ons heeft een rugzak vol goede en minder goede herinneringen; deze maken ons tot wie we zijn en blijven ons volgen tot op het einde van onze dagen. Sommigen hebben ze altijd bij, sommigen schrijven ze weg naar hun extern geheugen, anderen stoppen ze in een stoffige doos op zolder…

Roots koos voor een speciaal cd-doosje en opent dat die avond samen met ons …. Hun muziek slingert ons heen en weer tussen het stoffig verleden en het ‘mogelijk – heden’ …

Roots bestaat uit: Jan Van Rossem: zang, gitaar, Laure Sabbe: zang, Erwin Sabbe: zang, gitaar, mandoline, Alice De Voght: dwarsfluit, tin whistle, Diede Verpoest: viool, altviool, Johan De greef: accordeon, Christoph Elaut: bas, contrabas en Tom Voet: drums

’t Kerkje: Molenstraat 58

Toegangsprijs: €15,–

Reserveren graag, per e-mail:

Of per telefoon: 0031(0)117-40137