5 februari koffieconcert in ’t kerkje van Waterlandkerkje

Koffieconcert op 5 februari Zondagmiddag 14.30 uur in ’t kerkje van Waterlandkerkje

Piet Soete, Bart Verhelle en Arnold Cercu met

‘IN HET SPOOR VAN TOON’

Van Utrecht naar Oostende, van Den Haag terug naar Gent

We zijn er en het is alsof je net vertrokken bent Over land en over zeeën, heel alleen of met z’n tweeën We rijden met een vaart, de tijd die niemand spaart!

Wat hebben we lang moeten wachten op dit optreden! Tot twee keer toe moesten we dit programma uitstellen wegens corona. Maar gelukkig, op 5 februari gaat het drietal Piet Soete, Bart Verhelle en Arnold Sercu ons eindelijk meenemen op hun trein van liedjes en anekdotes, om halt te houden in de kleinkunststationnetjes uit de tijd van Wim Sonneveld, Toon Hermans en vele anderen; Vlamingen én Nederlanders.

Op hun eigen wijze brengen Piet, Bart en Arnold onvergetelijke melodieën opnieuw tot leven. Piet kleurt als verteller de ‘treinreis’ met fragmentjes van Toon en korte duidingen. Bart speelt contrabas en zingt als onvervalste tenor. Arnold zingt ook, begeleidt op piano en is gitarist van dienst. De drie muzikanten kennen elkaar sedert jaren door het vocaal ensemble Septem Viri, dat onlangs na 30 jaar afscheid nam van het podium.

Wat Piet, Bart en Arnold vooral bindt in dit project is naast de liefde voor taal, ook het respect voor onze ‘grote’ ‘klein’-kunstenaars in de Lage Landen, het zoeken naar eigen en eerlijke vertolkingen van onvergetelijke liedjes en het plezier van samen muziek ‘maken’.

Het wordt ongetwijfeld weer een warme belevenis in ons mooie kerkje. U bent van harte welkom!

’t Kerkje: Molenstraat 58

Toegangsprijs: € 12,50 inclusief koffie/thee bij binnenkomst