12 maart koffieconcert in ’t kerkje van Waterlandkerkje

Topmusici Bram Nolf en Ignace Michiels in ‘t kerkje van Waterlandkerkje met een recital voor hobo en orgel

Op zondagmiddag 12 maart 2023 staat in het kerkje van Waterlandkerkje een indrukwekkend recital van hobo en orgel op het programma. Voor dit concert kondigen de organisatoren u met trots 2 grote namen uit de internationale klassieke muziekwereld aan: hoboïst Bram Nolf en organist Ignace Michiels. Beide virtuozen brengen die middag een spetterend recital voor hobo en orgel. Ze toveren met klanken en kleuren en laten hun licht schijnen op de mooiste bladzijden uit het uitgebreide repertoire voor hobo en orgel. Deze muzikanten hebben hun roots in het Brugse, maar spreidden hun vleugels uit over heel de wereld. Als mede-uitvoerders in tal van concerten, projecten en festivals, tekenen ze in Waterlandkerkje voor de puurste vorm van samenspel waarbij ze het niet nalaten de grenzen op te zoeken van het repertoire, van de ruimte én van het bijzondere Flentrop-orgel in het kerkje van Waterlandkerkje. Hoboïst Bram Nolf De professionele orkestcarrière van hoboïst Bram Nolf begon in het Symfonieorkest van Vlaanderen in 1996, waarna hij in 1999 de overstap maakte naar het Nationaal Orkest van België, waar hij nog steeds heel actief deel van uitmaakt. Als solist brengt hij zowel het geijkte repertoire, als vernieuwende muziek. Hij werd daarbij o.a. begeleid door het Collegium Instrumentale Brugense, het Symfonieorkest van Vlaanderen, I Fiamminghi, Prima la Musica, het Nederlands Ballet Orkest, het Nationaal Orkest van België en l’Orchestre Royal de Chambre de Wallonie. Daarnaast is hij zeer actief als chambrist, dikwijls bewust kiezend voor hedendaagse muziek en cross-over-projecten. Bram Nolf nam met diverse ensembles en projecten deel aan belangwekkende concerten: het concert in de Nieuwe Kerk in Amsterdam voor het Nederlands en Belgisch vorstenpaar, het huldeconcert voor Manuel Barosso ter gelegenheid van zijn afscheid als voorzitter van de Europese Commissie, een concert voor VN-secretaris generaal Ban Ki-Moon ter gelegenheid van zijn bezoek aan Brussel en twee concerten in Jakarta voor de Belgische Economische Missie

o.l.v. Prinses Astrid. Organist Ignace Michiels Organist Ignace Michiels is titulair-organist aan de Sint-Salvators kathedraal te Brugge, waar hij jaarlijks het internationale orgelfestival organiseert. Momenteel is hij samen met zijn Duitse collega Gabriël Dessauer de bezieler van het Regerchor; een semiprofessioneel koor met geselecteerde zangers uit Brugge, Vlaanderen & Wiesbaden. Michiels’ repertoire omvat de complete werken voor orgel van Bach, Franck, Mendelssohn, Dupré en Messiaen, de symfonieën van Widor en Vierne, en de orgelsonates van Guilmant en Rheinberger.

Als organist concerteert hij zowel solistisch als met orkest of koor in talrijke kerken, kathedralen en concertzalen in Europa, en Noord- en Zuid-Amerika. Daarnaast is hij geregeld gastprofessor aan diverse instituten en bij masterclasses. Naast een aantal eigen producties verleende Michiels zijn medewerking aan diverse producties. Op zondag 12 maart kunt u deze top-musici ontmoeten in ’t kerkje van Waterlandkerkje. De kerk is open vanaf 14.00uur en het concert vangt aan om 14.30uur. De kosten per kaartje zijn 12.50 euro. Voor meer informatie zie https://kerkjewaterlandkerkje.vpweb.nl .

Waterlandkerkje, 12 maart om 14.30 uur

’t Kerkje: Molenstraat 58

Toegangsprijs: €12,50– Reserveren graag, per e-mail:

Of per telefoon: 0031(0)117-401376 Info op de website: https://kerkjewaterlandkerkje.vpweb.nl/