Concert – Windbroke komt naar Baarland – 13 april 2019

Keltische muziek in de Maartenskerk van Baarland
Op uitnodiging van de Stichting Maartenskerk speelt Windbroke op 13 april 2019 vanaf 20:00 uur een avondvullend concert in de Maartenskerk, Slotstraat 3 te Baarland.
De kaarten voor dit speciale optreden kosten slechts € 10,- en zijn vooraf te verkrijgen/reserveren via www.windbroke.nl of voorafgaand aan de voorstelling aan de deur.

De band
Neem vier muzikale mannen – van – een – zekere – leeftijd, een grote dosis liefde voor authentieke Keltische muziek, een flinke bak humor en relativerend vermogen, en je krijgt de Keltische folkband Windbroke!
Hoe verschillend de karakters van de heren ook mogen zijn, de afzonderlijke ontdekking van het Keltische genre in de folkmuziek bracht hen ooit samen. Windbroke en zijn voorlopers hebben een geschiedenis die terug gaat tot 1995. De huidige 4-koppige bezetting ontstond in 2013. Sindsdien timmeren de mannen uit Vlissingen en omstreken succesvol aan de weg en is hun agenda gevuld met optredens, projecten en toertjes.

De muziek
De kenmerkende luister – folk die Windbroke speelt is afkomstig uit streken die ooit zijn beïnvloed door Keltische culturen zoals dat niet alleen in Ierland en Schotland, maar ook in Frankrijk, Spanje en zelfs Portugal het geval is. Het programma staat dan ook bol van liederen en instrumentale nummers die tranen trekkend melancholiek zijn, tot vrolijk, ritmisch of opzwepend. Hierin bewandelt de band niet de gebaande paden maar kiest voor minder bekende muziek uit de rijke Keltische traditie. De vaak humoristische vertellingen en vele wetenswaardigheden waarmee het programma doorspekt is en het enthousiasme waarmee gespeeld en gezongen wordt staan borg voor een onvergetelijke avond in Keltische sferen!