30 april 2022: Concert: Roza en ‘Romica’ te Waterlandkerkje

Het Levantijns orkest

Op zaterdagavond 30 april om 20.00 uur brengt in ’t kerkje van Waterlandkerkje het Levantijns orkest het programma ‘Roza en Romica’ met Griekse rebetico en Roemeense muziek geïnspireerd op de 2 diva’s van het genre: Roza Eskenazi en Romika Puceanu.

De muzikanten van het Levantijns orkest zijn Stefanie de Melker: zang, darbuka (trom), Berna van Vilsteren: gitaar en ud (luit), Frank Leenhouts: sol- klarinet en Jevgeny Suvorkin: accordeon. Ze noemen zichzelf omwille van hun brede muzikale smaak ‘muzikale veelvraten’.

Het repertoire van het Levantijns orkest groeide in de loop der jaren langs allerlei andere lijnen uit tot een muzikaal rizoom waarin Jiddisch, Grieks, Turks, Roemeens, Russisch, Italiaans, Duits, Frans, Engels, Albanees en Servo-Kroatisch klinken.

Kortom, dit belooft een boeiende concertavond te worden!  Wat betreft de foto’s van de muzikanten: we kunnen de vier muzikanten niet op 1 foto laten zien. Jevgeni is nog in het buitenland en komt speciaal voor het concert naar Zeeuws-Vlaanderen.