4 juni 2022: Antonio Vivaldi – I quatro Stagioni met poëzie

Op zaterdagavond 4 juni 2022 om 20.00 uur treedt in ’t kerkje van Waterlandkerkje La Chapelle Sauvage voor u op.

La Chapelle Sauvage ontstond onder impuls van de jonge Belgische dirigent Karel De Wilde als een internationaal initiatief van jonge professionele musici komende uit geheel de wereld. Wat hen samenbracht en typeert is een wilde en ontembare muzikale ambitie met een eigentijdse, kritische en reflectieve attitude. Niettegenstaande hun vaste kern modificeert hun bezetting zich gedurig naargelang het repertoire.

Op het programma in ’t kerkje staat De Vier Jaargetijden; het meesterwerk van de Italiaanse componist Antonio Vivaldi (1678 – 1741).

De vier vioolconcerto’s van Vivaldi zijn uitgegroeid tot een sensationeel en schitterend eerbetoon aan de wisseling van de seizoenen: de storm in de lente, de verzengende hitte van de zomer, de jacht van de herfst, de ijzige koude van de winter. Elk seizoen wordt op meesterlijke wijze verklankt in de muziek.

Het bijzondere aan de uitvoering in Waterlandkerkje is dat het geheel wordt opgeluisterd met sonnetten; al dan niet door Vivaldi zelf geschreven.

Op zaterdagavond 4 juni treedt violiste Liudmila Harbuza tijdens het concert als soliste op. Karel De Wilde, initiatiefnemer van La Chapelle Sauvage en één van Belgisch meest beloftevolle dirigenten speelt die avond op klavecimbel. De sonnetten van Vivaldi worden gereciteerd door declamator Bernadette Vandenhove.

Waterlandkerkje, 4 juni 2022 om 20.00 uur

’t Kerkje: Molenstraat 58

Toegangsprijs: €10,–

Reserveren graag, per e-mail:

Of per telefoon: 0031(0)117-401376

Info: https://kerkjewaterlandkerkje.vpweb.nl/