17 november: “Muziek van de 16de eeuw tot heden” in Waterlandkerkje

Koffieconcert: zondag 17 november 14.30 uur

Vocaal ensemble ‘I Gabbiani’ o.l.v. Erwin Neve 

Muziek van de 16de eeuw tot heden. 

Op zondag 17 november staat er in het monumentale kerkje van Waterlandkerkje, in het kader van 350 jaar Waterlandkerkje, een concert gepland met orgel -en vocale klassieke muziek uit de 16de eeuw tot nu.  

Het is geen geheim dat Kerkenaren bijzonder trots zijn op hun dorp. Voor de organisatoren was het dan ook bijna vanzelfsprekend om voor het tweede concert van 350 jaar Waterlandkerkje, een beroep te doen op een bekend lokaal muzikaal talent: Erwin Neve.    
 

Erwin Neve gaf diverse concerten: met o.a. het Koor van de Europese Gemeenschappen. Verder trad hij ook op in Nederland, België. Duitsland, Frankrijk, Spanje en Luxemburg. Sinds 2003 was hij actief betrokken bij de organisatie van het Zeeuws- Vlaams Orgelfestival. Daarnaast is hij ook dirigent van het vocaal octet ‘I Gabbiani’.  
 

‘I Gabbiani’, Italiaans voor ‘de meeuwen’, is een groep van acht Zeeuws-Vlaamse zangers met jarenlange koorervaring. De Italiaanse naam verwijst naar de prachtige passage uit het volkslied van Zeeuws-Vlaanderen: “Waar eens ’t gekrijs der meeuwen verstierf aan ’t eenzaam strand”. 

I Gabbiani zingt a capella. Op 17 november vertolkt het ensemble liederen uit Engels, Duits, Italiaans, Frans en Latijns klassiek repertoire. De liefde voor muziek en het samen zingen is wat hen verbindt. Met hun gezamenlijke passie en enthousiasme hopen ze hun publiek te blijven inspireren.  

Naast het vocale repertoire brengt organist en muziekdocent Erwin Neve op 17 november ook de schitterende werken van J.P. Sweelinck – Balletto del Granduca – en het orgelconcerto van Händel.  

Het belooft een gevarieerde muzikale middag te worden. Deuren zijn open vanaf 14.00 uur en het concert begint om 14.30 uur. 

Tickets kunnen gereserveerd worden via: 

Email:

Of per telefoon: 0031(0)117-401376 
 Info: www.kerkjewaterlandkerkje.nl

’t Kerkje: Molenstraat 58  

 Toegangsprijs: €12,50–    

 Voor Kerkjenaren en oud-Kerkjenaren is de toegang gratis!